KOSGEB'ten "stratejik ürün" desteği

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yeni geliştirilen Stratejik Ürün Destek Programı ile ithal ara malların yerli üretiminin destekleneceğini bildirerek, "Programa başvuracak projelere, işletme başına 5 milyon liraya kadar yüzde 70'i geri ödemesiz olmak üzere yüzde 100 destek sağlanacak." dedi.

Haberler 26.09.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzkurt, KOSGEBin Stratejik Ürün Destek Programna ilikin açklamalarda bulundu.

Sanayinin gelimesinde önemli rol oynayan KOBlerin problemlerine çare olmak için büyük gayretle çaltklarn belirten Uzkurt, KOBGEL-KOB Geliim ve KOB Teknolojik Ürün Yatrm Destek Programlarnn ardndan stratejik ürünlere yönelik yeni bir destek program gelitirdiklerini ve bu konuda önemli tedbirler aldklarn anlatt.

Uzkurt, Stratejik Ürün Destek Programyla cari açn azaltacak yatrmlarn desteklenmesini, ithalat yüksek stratejik ürünlerin yerliletirilmesini, KOB ile büyük iletmelerin birlikte hareket edebilme ve teknolojik üretim yeteneklerinin gelitirilmesini, imalat sanayinde yerli girdi orannn arttrlmasn ve yerli imalat sanayinin gelimesini desteklemeyi amaçladklarn söyledi.

Programn bavuru ve deerlendirme koullar hakknda bilgi veren Uzkurt, Cari aç azaltmaya katkda bulunacak ürünler KOSGEB tarafndan belirlenecek, bu ürünlerin üretilmesi ve ticarilemesini salayabilecek iletmeler destekten faydalanabilecek. Deerlendirmede uluslararas rekabet gücü kazanm büyük ölçekli iletmelerle, i birlii yapacak KOBler art puan alacaklar. Bu kapsamda KOBlere makine-teçhizat, yazlm, bilgi transferi, personel-hizmet alm, test-analiz, kalibrasyon ve referans numune destei sunulacak. diye konutu.

THAL ARA MALLARIN YERL ÜRETMNE YÜZDE 100 DESTEK

Uzkurt, destek oranlar, üst limiti ve süresine deinerek, Programa bavuracak projelere, iletme bana 5 milyon liraya kadar yüzde 70i geri ödemesiz olmak üzere yüzde 100 destek salanacak. Proje süresi en çok 36 ay olup, kurul kararyla 6 aya kadar ek süre verilebilecek. ifadesini kulland.

Stratejik Ürün Destek Programyla, ithal ara mallarn yerli üretimine yüzde 100 destek sunulacan vurgulayan Uzkurt, Program çerçevesinde hazrladmz projeksiyona göre, 500 projenin desteklenmesiyle 2 bin 500 yeni istihdam yaratlacak, KOBlerin imalat sanayisinde oluturduu cari açk yüzde 10 azalacak, verilen destekle KOBler 250 milyon liralk katma deer yaratacak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git