Köy yolları da asfaltlanıyor...

Yıldırım, Silvan ilçesine bağlı köy yollarının tamamının 500 kilometre olduğunu ve bunun 160 kilometresinin asfaltlandığını, geri kalan bölgede çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Haberler 20.07.2012 - 10:16 Son Güncelleme : 20.07.2012 - 10:16

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden köy yolu asfaltlama çalışmaları devam ediyor.

Silvan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği İnşaat Mühendisi Aydın Yıldırım, KÖYDES projesi kapsamında 160 kilometreköy yolunun asfaltlandığını belirtti. Yıldırım, Silvan ilçesine bağlı köy yollarının tamamının 500 kilometreolduğunu ve bunun 160 kilometresinin asfaltlandığını, geri kalan bölgede de çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

İKİNCİ KAT ASFALT

Silvan ilçesi 2012 yılı çalışmaları kapsamında Çardak grup köy yolunda 12 kilometreikinci kat asfalt çalışması, Yukarı Veysi köyü ile Beypınar köyü grup köy yolu birinci kat asfalt çalışması, Taşpınar köy yolu 15 kilometreikinci kat asfalt çalışması, Sulubağ grup köy yolunun 25 kilometrelik yolunun asfalt çalışmasının tamamlandığını belirten Yıldırım, Boyunlu ile Ülgen Ziyaret yolunun 8 kilometrelik yol asfaltı ile Kumgölü-Ziyaret yolunun 14 kilometrelik yolunun alt yapı ve asfalt çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti.

BAKIM VE ONARIM

Yıldırım, Öncelikle hedeflerimiz yol standartlarının artırılması ile köylerimize daha konforlu, daha kaliteli asfalt yolları yapmaktır. Bu amaçla çalışma yapılan köy yolunun altyapıları iyileştirmek ve yol genişletmeleri yapılmaktadır. Asfalt yapılan yollarda minimum 6 metregenişlikte olması bizim önceliğimizdir. Silvan ilçemizde mevcut olan asfaltlı yollarında bakım ve onarım çalışmaları iki ay içerisinde tamamlanarak, bütün yolların kış öncesi hasarsız bir şekilde halkımızın kullanımına sunulması hedeflenmektedir. Silvan ilçemiz genelinde bulunan köy yollarının tamamı 500 kilometredir. Ancak şimdiye kadar bunun 160 kilometresi asfaltlanmış bulunmaktadır. Silvan ilçemizin kırsal nüfusu şehir nüfusundan kalabalık olan bir ilçemizdir. Her anlamda vatandaşlarımıza hizmet götürmeyi hedefliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git