Köyleri Yeniden Canlandıracak

TESK Genel Başkanı Palandöken "(Köyüne dönenlere sağlanacak 300 baş damızlık koyun, asgari ücret ve sigorta desteği) Bu projeyle et ithalatı bitecek, köyler yeniden canlanacak ve işsizlik oranı düşecek"

Haberler 12.02.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, köyüne geri dönen çiftçi ailelere salanacak 300 ba damzlk koyun, asgari ücret ve sigorta desteinden memnuniyet duyduklarn belirterek, Bu projeyle et ithalat bitecek, köyler yeniden canlanacak ve isizlik oran düecek. ifadesini kulland.

ET THAL BTECEK

Palandöken, yazl açklamasnda, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabann köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 ba damzlk koyun, asgari ücret ve sigorta frsat salanaca yönündeki açklamalarn olumlu karladklarn belirterek, Ülkemizde tüketilen yllk ortalama 1 milyon 200 bin ton etin 300 bin tonu ithal ediliyor. Bu projeyle et ithalat bitecek, köyler yeniden canlanacak ve isizlik oran düecek. deerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, nüfusun yalnzca yüzde 7,5inin köy ve beldelerde yaadna dikkati çekerek, söz konusu projenin, binlerce ailenin köyüne geri dönmesi için frsat sunacann altn çizdi.

Projeyle, çiftçilik ve hayvanclk faaliyetlerinin artacana ve köylerin yeniden cazip hale geleceine iaret eden Palandöken, unlar kaydetti:

KÖYLER CANLANACAK

Yeni düzenleme, ekonomimiz ve ülkemiz için çok önemli. Düzenlemeyle köyden ehre göçün önüne geçilecek ve köye dönüler artacak. Uygulama kapsamnda vatandalara verilecek destekler, daha önce hayata geçirilen köye dönü projelerine eklenmeli. Köyden ehre göçle mücadele için yaplan çalmalar, köye geri dönü projeleriyle birletirilmeli. Köy nüfusu azaldnda bölgesel kalknma eitsizlii giderilemez. Köy nüfusunu artrmann yolu, köye dönü projelerindeki ya snrn kaldrmaktr. nsanlarmz köylere tevik eden projeler hayata geçirildiinde hayvanclk ve tarmsal üretim büyük ivme kazanacak. ehirde hizmet sektöründe çalan vatandalar köye döndüklerinde devletin de verdii destekle üretim yapacak, ekonomi canlanacak. thalata gerek kalmayaca gibi et fiyatlar bata olmak üzere tüm hayvansal ürünlerde indirim olacak.

Ana Sayfaya Git