Köylüler kendi yollarını yapıyor

BİTLİS'in Kavakdibi Köyü sakinleri, kış aylarında çok dik olduğu için ulaşımı zor olan yolunu değiştirmek için harekete geçti. Muhtar Bedirhan Erdoğan ve köylüler el ele vererek yeni yolu açmak için yoğun bir çalışma başlattı.

Haberler 03.12.2016 - 08:57 Son Güncelleme : 03.12.2016 - 09:02

Merkeze yaklak 20 kilometre uzaklktaki 42 haneli 350 nüfuslu köyün muhtar Bedirhan Erdoan, kn kar ve yamur yadnda ulam kapanan köyün 4 kilometrelik yolunun deitirilmesi için l Özel daresine bavuru yapt. Bavurudan olumlu sonuç alamayan Muhtar Erdoan kendi imkanlaryla kiralad i makinesi ile köye yeni yol açmaya balad.

KEND YOLLARINI YAPIYORLAR

Tüm imkanlarn zorlanarak yolu k aynda ulama açmak için çaba göstereceini belirten Muhtar Erdoan,Bizim köyümüz merkeze bal 42 haneli bir köydür. Yolumuz çok dik ve virajldr. Bu yolun deitirilmesi için defalarca dilekçelerle müracaat ettim. Ancak çözüm bulunmad. Bende kendi imkanlarmla tuttuum i makinesi ile ie baladm. Devlet yetkilileri yapmasa bile ben bu yolu kendi imkanlarmla yapacam dedi.

l Özel daresi Genel Sekreteri Adem Aydodu ise yolun standartlara uygun olduunu, köye farkl yerlerden giden ayrca 2 yolun daha bulunduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git