Koyun kırma sezonu başladı

Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, havaların ısınmasıyla birlikte koyunlarını kırkmaya başladı.

Haberler 08.05.2019 - 02:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgenin önemli hayvanclk merkezlerinden olan Kocaköy ilçesinde koyunlarn temizlenmesi, serinlemesi ve besicilikten elde edilen gelirin artrlmas için yünlerin krklmasna baland. Hayvanlarn hem otlanp hem de koyunlarnn krklmas, renkli görüntüler oluturdu. Havalarn snmasyla balayan koyun krkma sezonunun mays ay boyunca devam edecei örenildi.

KOYUN KIRMA SEZONU

Makasla koyun krkan çiftçilerden Mehmet erif Klç, koyun krkma mevsiminin baladn, hayvanlarn daha rahat olmalar için yünlerini krktklarn söyledi. Klç, Nisan aynn balarnda koyun krkmas yaplyor, mays ayna kadar bitirilmesi gerekiyor. Bitirilmezse havalar snyor hayvanlarda hastalk oluuyor, terleme yapyor. Yani insanlar saçlarn keserken nasl rahatlyorsa hayvanlarn da o ekilde rahatlanmas gerekiyor. Hayvan hem kilo alyor hem geliiyor hem de boy atyor, çeit çeit hastalklardan korunuyor. Yünleri bazen ykayarak satlyor, bazen de ykanmadan satlyor. Yani onlarda ihtiyaç duyulduu zaman satlyor. Yünlerinden yorgan, döek yaplyor dedi.

Ana Sayfaya Git