Köyüne çiftlik kurdu, kentlere köy yumurtası satıyor

Elazığ'da lise mezunu genç girişimci Ateş, köyünde 6 dönümlük alanda kurduğu salma tavuk çiftliğinde üretimini yaptığı yumurtaların satışını kent merkezlerinde yapıyor

Haberler 01.07.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda lise mezunu genç giriimci Mete Ate, köyünde 6 dönümlük alanda kurduu salma tavuk çiftliinde üretimini yapt yumurtalar kent merkezlerinde satn gerçekletiriyor.

Merkeze bal Kuyulu köyünde 200 metrekaresi kapal alan olmak üzere yaklak 6 dönümlük alanda salma tavuk çiftlii kuran 25 yandaki Ate, 750 tavuk ve 25 horoz bulunan çiftliinde günlük 600-650 adet doal yumurta üretiyor.

Ürettii yumurtalar belirli müterilerine sipari üzeri gönderen Ate, yumurtalarnn youn talep görmesinden dolay mevcut kapasitesini arttrmay hedefliyor.

AA muhabirine açklama yapan Ate, bilinçlenen tüketicilerin doal beslenmeye yönelmesiyle birçok gda maddesinde olduu gibi doal ortamda üretilen yumurtaya da talebin arttn belirterek doal gdalarn salkl ve lezzetli olduunu söyledi. Ate, Küçüklüümden beri yumurtay çok seviyorum, köy yumurtas olmadan kahvalt yapmyorum. Köy yumurtas oldukça lezzetli. Günümüzde daha çok fabrikasyon ürünler üretildii için insanlarmz köy yumurtas bulmakta zorlanyor. dedi.

çFTLK çN E VE ANNES MADD DESTEK VERD

Ate, liseyi bitirdikten sonra genç yata evlendiini ve bir süre köyde babasna tarla ilerinde yardmc olduunu ancak doal ürünlere olan talebi görerek geçen yl salma tavuk çiftlii kurmaya karar verdiini dile getirdi.

Salma tavukçulukla ilgili internetten aratrma yaptn, çok sevdii köy yumurtasnn lezzetini çevresindeki insanlara da tattrmak için harekete geçtiini aktaran Ate, Eimin düün taklaryla ve annemin yardmlaryla doal yumurta üretmek için çiftliimi kurdum. u anda 750 tavuum var. dedi.

YUMURTALARI KARGOYLA GÖNDERYOR

Tavuklarnn doal beslenebilmeleri için 4 dekara yonca ektiine iaret eden Ate, her gün kümesten çkard tavuklar yoncann içine saldn vurgulad. Ate, unlar kaydetti:

Günlük 600-650 adet yumurta topluyorum. Yumurtalarm genelde çevremdeki insanlara sipari üzeri satyorum. Aylk ortalama 18 bin yumurta satyorum. Yumurtalarm doal ortamda ürettiim için lezzetli ve lezzetinden dolay youn talep görüyor. lerleyen zamanda devletten bir hibe destei alabilirsem u an ki hayvanlarm 4-5 katna çkarmay hedefliyorum. Yumurtalarm Elazn yan sra çevre illere de Malatya, Tunceli, Bingöl ve Diyarbakra kargoyla gönderiyorum.

Ana Sayfaya Git