Kredi alırken 2 kere düşün

Kredi başvurusu yapmadan önce bunlara dikkat.

Haberler 15.12.2021 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2021 itibariyle bireysel ve ticari kredi taleplerine olan bavuru saysnn önemli ölçüde arttna dikkat çeken Hiperaktif Kredi Danmanlk CEOsu Alper Özata, Bankalar tarafndan konut, tat, salk ve ihtiyaç gibi farkl konularda gerçekleen bavurular sonucunda milyarca liralk kredi kullanm sunuldu. Kredi taleplerinde bavuru süreçleri kolay görülse de süreç içerisinde büyük önem tayor. Yanl yaplan bavurular kredi talebinin reddedilmesine ve kiilerin kredi notunun dümesine sebep oluyor dedi.

Kredi taleplerine danmanlk salayan Hiperaktif Kredi Danmanlk CEOsu Alper Özata kredi bavurusu yapmadan önce bilinmesi gereken 4 önemli adm paylat.

Pandemi ile deien ekonominin kredi bavurularna olan talepleri arttrdna deinen Özata, Konuttan tata, salktan ihtiyaca birçok kredi türünde milyarca TLlik hacimde kredi kullanm saland. Bankalara gerçekletirilen bavurularn sonucunda bireysel ve ticari müterilere sunulan bu krediler birçok ihtiyacn karlanmasna imkan tand. Bireysel ve ticari müterilerin kredi bavurular bankalar tarafndan çou zaman reddediliyor. Kredi bavurularndaki bu olumsuz dönülerin birçok sebebi olabilir. Olumsuz yant alan bavurulardaki neden büyük çounlukla Düük Kredi Notu veya cra Takibi olurken yanl yaplan bavurular da kredi taleplerinin olumlu sonuçlanmasna engel olabiliyor diye konutu.

Hem kredi bavurusunun reddine hem de kredi notunun dümesine sebep olan bu durumun yaanmamas için önemli detaylara hakim olmak gerektiini belirten Özata, kredi bavurusu salamadan evvel dikkat edilmesi gereken önerilerini paylat.

ÖNCE HTYAçLARINIZI BELRLEYN

Her kredi türü için ihtiyaçlarn farkl olduunu söyleyen Özata, Konut kredisi, tat kredisi, salk kredisi, ihtiyaç kredisi ve birçok farkl konuda krediye ihtiyaç duyabilirsiniz. lk aamada bavuracanz krediye gerçekten ihtiyacnz olup olmadn kesinletirin. htiyacnz net olarak belirledikten sonra ise ihtiyaç duyduunuz kredi tutarn belirlemelisiniz. Bu balamda talep edeceiniz kredi tutar büyük önem tayor. Yüksek meblal bir kredi talebine karlk gelmeyen bir gelir durumunuz varsa bavurunuzun reddedilmesi yüksek bir ihtimaldir. Bavuru sürecinden önce ilk olarak ihtiyaç duyduunuz kredi tutarn doru ekilde belirlemelisiniz açklamasnda bulundu.

BRDEN FAZLA BANKAYA BAVURU YAPMAYIN

Birden fazla bankaya bavuru yapmann olumsuz bir yöntem olduunu belirten Özata, Kredi bavurularnda ayn anda birden fazla bankaya bavuru yapmak olumsuz bir imaj oluturarak taleplerin reddedilmesine sebep oluyor. Yakn tarihler içerisinde farkl bankalara gerçekletirilen kredi bavurular kredi notunuzu da düürebilir. Kredi bavurularnzn reddedilmemesi için bir bankadan net dönü almadan farkl bir bankaya kredi bavurusunda bulunmamalsnz ifadelerini kulland.

GELRNZE GÖRE ÖDEME PLANLARINIZI KURGULAYIN

htiyaç duyulan kredinin geri ödeme plannn detaylca incelenmesi gerektiini ifade eden Hiperaktif Kredi Danmanlk CEOsu Alper Özata, Gelirinize göre kurgulayacanz bir ödeme plan sayesinde kredi taksitlerinizi zorlanmadan ödeme imkan bulabilirsiniz. Bu yüzden kredi bavurusu yapmadan önce kredi bavurusu salayacanz bankadan detayl bilgi edinebilirsiniz. Doru ödeme plann kurgulayarak kredi bavurularnz gerçekletirmeniz onay sonrasnda daha salkl bir finansal yönetim salamanza olanak salayacaktr dedi.

UZMAN GÖRÜLERN NCELEYN

Uzman görülerinin detayl incelemesinin son derece etkili olacan söyleyen Özata, Düük kredi notuna sahip olmak günümüzde oldukça sk karlalan bir durum. Geciken kredi kart borçlar, icra takipleri ve birçok farkl süreç kredi notunuzu dorudan etkiler. Öncelikle kredi notunuzu yüksek tutmak için uzman görülerini sk bir ekilde takip edebilirsiniz. Düük kredi notuna sahip olmak bir sorun gibi görünse de doru danmanlk sayesinde alabilecek bir etmen. Bireysel ve ticari kullanclarn kredi danmanl hizmeti almas, krediye eriimi düük kredi notuna ramen salayabiliyor. Bu anlamda Hiperaktif Kredi Danmanlkn yapay zeka ile salad danmanlk modeli krediye ulam kolayl oluturuyor. Uçtan uca danmanlklar ile yönetilen bavuru süreçleri yüzde 70 olumlu yant alyor. Doru krediye ulamda büyük önem tayan bu model kredi notunun 750 olduu müterilere kadar kullanlabiliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git