Kredi kartıyla vergi ödemesi!

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı, korona virüs salgını nedeni ile çeşitli kararları hayata geçirdi. Buna göre, vergi dairelerinde görevli personel ve işlem için gelenler haricindeki kişilerin kuruma alınmasına izin verilmezken, ödemelerin de İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapılması kararlaştırıldı.

Haberler 21.03.2020 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Vergi Dairesi Bakan Seyfettin Baysal, gerek ulusal gerekse uluslararas boyutta yakndan takip edilen yeni korona virüs salgn ile mücadele kapsamnda uzmanlarn yapt tavsiyeler, deerlendirmeler ve analizler çerçevesinde zorunlu durum olmadkça vatandalarn kalabalk ortamlarda bulunmamasnn önem arz ettiini söyledi.

VERGDE çETL KARARLAR

Baysal, Bu çerçevede vatandalarmz ve çalanlarmz korumak ve salgnn yaylmasn engellemek amacyla Bakanlmzca yaplan deerlendirmeler sonucunda ikinci bir düzenlemeye kadar aadaki tedbirlerin alnmas uygun bulunmutur. 10 Nisana kadar vergi dairesine verilmesi gereken tüm dilekçelerin nteraktif Vergi Dairesi uygulamas üzerinden elektronik ortamda verilmesi ya da posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede; ie balama, ii brakma, ube açl-kapan, borcu yoktur yazs, mükellefiyet durum yazs, tecil bavurusu, uzlama talebi gibi tüm dilekçelerin elektronik ortamda nteraktif Vergi Dairesinin web veya mobil uygulamas üzerinden ya da posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir. Gayrimenkul sermaye irad, menkul sermaye irad, ücret ile dier kazanç ve iratlar için Hazr Beyan Sistemi üzerinden beyannameler verilecektir. Bilindii üzere 31 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatlm olup, belirtilen gelir unsurlarna ilikin olarak vergi dairesi tarafndan 10 Nisana kadar elden beyanname kabulü yaplmayacaktr.

KRED KARTIYLA ÖDEME

Kredi kart ile nteraktif Vergi Dairesi üzerinden ve anlamal bankalar aracl ile ödenebilen vergi, harç ve idari para cezas ile deerli kat bedelleri çok zorunlu ve acil durumlar dnda 10 Nisana kadar vergi dairesi vezneleri yerine nteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlamal bankalar araclyla yaplacaktr. Kurumlar vergisi mükelleflerimiz vergi ödemelerini vergi dairelerinin vezneleri yerine alternatif ödeme kanallar üzerinden yaplabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatanda olmayan kiilere potansiyel vergi kimlik numaras verilme ilemleri nteraktif Vergi Dairesinin web uygulamas üzerinden gerçekletirilecektir. Vergi dairelerinde görevli personel ve ilem için gelenler haricindeki kiilerin daireye girmelerine izin verilmeyecektir dedi.

Ana Sayfaya Git