Kredi kartı kullananlar dikkat!

BKM Genel Müdürü Canko, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), kredi kartlarının internet alışverişlerine açık olması için kullanıcının talebini zorunlu tutan düzenlemesiyle ilgili, "Türkiye tüm dünyada kartlı ödemeler konusunda en iyi sicili olan, en güvenli ülkelerden birisi.

Haberler 18.03.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bankalararas Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, BDDKnn kart sahiplerinin internette güvenli alveri yapmalarn salama adna yapt düzenlemenin, tüketicileri korumaya yönelik iyi niyetli bir karar olduunu söyledi.

BDDKnn kararn, tüketicileri koruma amac tadndan anlay ve saygyla karladn belirten Canko, Ama sonuçta Türkiyede hali hazrda 57 milyon kart kullanmda. Bunlarn 25 milyon kiinin cüzdannda olduunu biliyoruz. Sanal ve ticari kartlar bunlarn dnda. Bu 25 milyon kiinin 10 milyonunun kartlarn internette kullandn biliyoruz. Dolaysyla bu 10 milyon kii için hayat biraz zor olacak. ifadelerini kulland.Canko, Sonuçta hepimiz kart kullanyoruz. Kartlarn internette kullanmyla ilgili zaman zaman kötü olaylar yaanyor ama Türkiye tüm dünyada kartl ödemeler konusunda en iyi sicili olan, en güvenli ülkelerden birisi. Aslnda Türkiye için biraz sert bir karar. diye konutu.

REVZYON YAPILSIN

BKM olarak, BDDKdan, kararn bundan sonra kart alacak kiiler için uygulanmasn talep ettiklerini belirten Canko, buna karn eski kullanclara kartnz internette kullanma kapatyoruz, isterseniz arayn açtrn demenin eziyetli bir ilem olduunun altn çizdi.

Kart sahiplerinin taleplerini bankalara iletmeleri için 17 Austosa kadar süre bulunduunu ve bankalarn bu konuda çalmalara baladn anlatan Canko, ilemlerini son güne brakmamalar konusunda vatandalar uyard.

nternetten kartl ödemeleri sadece e-ticaret yoluyla yaplan alveri olarak düünmemek gerektiine dikkati çeken Canko, çünkü artk motorlu tatlar verginizi de internetten ödüyorsunuz, otel rezervasyonunuzu da yapyorsunuz. Düzenleyiciler iyi niyetli ama keke yeni kullanclara bunu yapsaydk da eski kullanclar için hayat zorlatrmasaydk. Düzenleyicimiz, kart kullanclarndan gelen tepkileri duysun ve gerekli revizyonlar yapsn. Olmad 17 Austosa kadar süremiz var. Güzel bir geçi süreci yaratalm. dedi.

Ana Sayfaya Git