Kredi kartı kullananlara faizsiz para!

Kredi kartı kullanan herkes için geçerli. Faizsiz kredi imkanı sağlanıyor. 40 gün boyunca geçerli. Bankaların kredi kartlarını kullanan müşterilerin pek çoğu haberdar değil. Kredi kartını doğru ve etkin bir şekilde kullanarak faizden etkilenmeden nakit para kullanılabiliyor.

Haberler 10.05.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kredi kart kullanm her geçen gün daha da yaygnlayor. Bankalar kart kullanan müteri an geniletmek isterken vatandalar da ihtiyaçlarn karlama noktasnda kredi kartlarndan destek alyor. çou kiinin birden fazla kredi kart bulunuyor. Birçok kii aylk ödeme tutarnn asgari ödeme ksmn ödüyor. Bu da fazladan faiz ödenmesine neden oluyor. Kredi kartlar doru kullanlrsa ekonomik zorluklar yaandnda kurtarc olabiliyor.

40 GÜN FAZSZ PARA KULLANIMI

Kredi kartlar genelde ya acil ihtiyaç döneminde ya da banka tarafndan özendirici hamleler sonras ediniliyor. Kart bavurusu yaplrken de detaylara dikkat edilmiyor. Bu durum kimi zaman kredi kartnda kazançl olunan durumlarn da gözden kaçmasna neden oluyor.

Kredi kartlar ile ilgili az bilinen önemli bir detay ise 40 gün boyunca faiz ödemeden para çekme imkannn bulunmas. Türkiye Bankalar Birlii (TBB) tarafndan yaplan açklamada, Kredi kartlar, ilem tarihinden sonra borcun ödenmesi için 10 ile 40 gün arasnda bir vadeyi faizsiz olarak kart hamiline sunar. Baka bir ifade ile faizsiz kredi imkn salanr. denilmektedir.

Peki kredi kart kullanmnn baka ne gibi avantajlar bulunuyor? te kredi kart kullanan herkesi çok yakndan ilgilendiren avantajlar...

Kredi kart kullanm öncelikle satn aldnz ürünlerin kayt altna alnmasn salar. Böylece harcamalarnz daha kolay kontrol edebilirsiniz.

Kredi kart kullanan birçok kii taksit imkanndan yararlanmak için kart sahibi oluyor. Nakit olarak tek seferde öneme yapmaktansa eit taksitler halinde küçük ödemeler yapmak vatandalar için daha avantajl oluyor.

Ödül ve harcadkça kazandran kampanyalar da doru deerlendirilirse kazanç elde edilmesini salyor. Bunlarn dnda otomatik ödeme talimat verilmesi, online alveri imkan salamas da kredi kartnn avatanjlar arasnda saylabilir.

KRED KARTI KULLANIRKEN YAPILAN EN BÜYÜK HATA

Kredi kart kullanan milyonlarca kiinin yapt hata; asgari ödeme tutarnn ödenmesinin yeterli olduunun düünülmesi. Sadece asgari tutar ödenerek faturann kalan ksm bir sonraki aya braklyor. Sonraki ayda ayn ekilde asgari ödeme tutar ödenirse neredeyse sadece faiz ödemesi yaplm oluyor.

KRED KARTI KULLANIRKEN DKKAT EDLMES GEREKENLER

Kredi kartlarnn en büyük dezavantaj nakit para harcanmad için harcamalarn daha kolay bir ekilde yaplmas. Taksitli harcamalarn daha ödenebilir görünmesi nedeni ile alverilerin bilinçsiz yaplmas. Kredi kart kullanrken gelecek ayki taksitli ödeme tutarlar dikkate alnarak harcama yaplmas, mümkünse aylk ödenecek tutarn tamamnn ödenmesi, kampanyalar nedeni ile gerekmeyen harcamalarn yaplmamas ile kredi kartlar faydal bir ekilde kullanlabilir.

Ana Sayfaya Git