Kredi kartınızla soyulmayasınız!

Uzmanlar bayram tatilinde kredi kartı güvenliğini sağlamanın 7 yolunu açıkladı.

Haberler 10.08.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram tatilinin gelmesiyle birlikte yurt içi ve yurt dnda tatil planlar yaplmaya baland. Bu dönemde özellikle tatil rezervasyonlarndan balayarak kredi kartlar sklkla kullanlyor. Uzmanlar tatilde kredi kartlarnn güvenlii için uyarlarda bulunuyor. Kredi kartlarn kullanrken ifrelerin paylalmamas, kredi kart kopyalamalarna kar kartlarn güvenli saklanmas ve yetkisiz kiilerle bilgilerin paylalmamas gerektiini bildiriyorlar.

Tatile giderken yannza dolabnzdaki tüm kyafetleri almadnz gibi tüm kredi kartlarn da almamanz güvenliiniz açsndan dikkat etmeniz gereken bir husustur diyen Sünbül, çalnma durumunda tüm bankalara ayr ayr kapama talimatlarn vermek eer yurtdndaysanz zorlu olacaktr. ATMlerden para çekebileceiniz debit veya ATM kartnz yannzda olursa hzl nakit ihtiyaçlarnz gidermeniz mümkün olacaktr. En çok kullandnz kredi kartnz almay unutmayn. Yurtdna gidiyorsanz kredi kartnzn ilgili ülkede geçerli olduundan emin olun. Yedek bir kredi kart, mümkünse farkl bir banka kart olmasn öneririz. Acil bir durum olmadkça mümkün olduunca tek kart kullanmaya dikkat edin ifadelerini kulland.

KARTLARINIZIN LMT VE SON KULLANMA TARHN KONTROL EDN

Özellikle yurtdnda aniden çkan masraflar konusunda uyarda bulunan Ate Sünbül, Bunun içinde önceden kartlarnz kontrol etmeyi unutmayn. Öte yandan güvenliiniz içinde günlük maksimum çekilebilecek para miktarn düürmek çalnma durumlarnda zararnz minimum seviyeye düürecektir. Buna karn tatilde nakit ihtiyaçlarnz karlayacak günlük bir limit bulunmasna da dikkat etmeniz gerekiyor eklinde konutu.

KART KOPYALAMALARINA KARI UYANIK OLUN

Ate Sünbül uyarlarna öyle devam etti:

Kartnz asla gözünüzün önünden ayrmayn. Garson veya kasiyere kartnz emanet etmeyin. Ödemeyi yaparken kasiyerin kartnz sadece POS ile kullandnda emin olun ve gözünüzle görün. Güvenmediiniz dükknlarda veya ülkelerde kredi kart yerine nakit ödeme yapmay tercih edin. Seyahat ederken her duruma kar en azndan bir kartlarnz güvenli olduunu düündüünüz dierlerinden farkl yerde tutmak veya bir aile ferdinize vermek biri kaybolduunda veya çalndnda hala yedekte bir kartnz olmasn salayacaktr. Bankanzda gittiiniz ülkeyi paylan ve olmadk bir sürprizle karlamamak adna kartnzn ilgili ülkede geçerliliini kontrol ettirin. Yurtd harcamalarnzda ek gelebilecek komisyon ücretlerinin bulunduunu unutmayn.

MÜKERRER VEYA çFT ÖDEMELERE DKKAT EDN

Yurt dnda yaanabilecek mükerrer veya çift ödemelere kar aldnz ödeme belgeleri, araç kiralama sözlemeleri ve otel rezervasyon onay belgelerini her ihtimale kar iyi saklayn. Ödeme itiraz yaparken onlara ihtiyacnz olacak eklinde açklama yapan Sünbül, Unutmayn ki kartlarnz veya cüzdannz çalnrken yannda telefonunuz çalnabilir. Böyle bir durumda telefonunuzda kaytl kalan bilgilere ulaamayacaksnz ve dolaysyla yapmanz gereken aramalar yapamayacaksnz. Sizin için önemli olan kii numaralarn, konsolosluk ve Bankalarn telefon numaralarn ayrca bir yere yazmanz, acil durumlarda hayat kurtarc olabilir diye tavsiyede bulundu.

Ana Sayfaya Git