Kredi puanlarını kullanın

TÜDER Genel Başkanı Küçük "Vatandaşlarımız puan karşılığı kazandıkları paraları mutlaka kullansın. Aksi takdirde dönemsellik içerdiği için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

Haberler 04.12.2016 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ticiler Dernei (TÜDER) Genel Bakan Levent Küçük, yl sonuna yaklalrken kredi kartlarnda biriken puanlarn para karlklarnn kullanlmas gerektiini, aksi takdirde dönemsel olan bunlarn silineceini belirtti.

Küçük, bankalarn kredi kartlarn cazip klmak için alveri sonras puan uygulamas yaptn, bu puanlarn para karl kullanlmasnn belli bir süreye tabi olduunu söyledi.

Tüketicilerin yln son aynda kredi kartlarndaki puanlar kontrol etmelerini öneren Küçük, Baz tüketicilerimiz kredi kartlarnda paraya dönüecek parann varlndan habersiz. Bu vatandalarmz bilinçli tüketici olarak paralarnn olup olmadn kontrol etsin. Daha önce puan karl paralarn kullanamadklar gerekçesiyle tüketicilerden çok sayda ikayet aldk. dedi.

KRED KARTLARINDAK PUANLAR

Kredi kartlarndaki puanlarn kullanmlarnn dönemsel olduunun altn çizen Küçük, öyle konutu:

Vatandalarmz puan karl kazandklar paralar mutlaka kullansn. Aksi takdirde dönemsellik içerdii için silinecek. Bu konuda tüketicilerimizi duyarl olmaya çaryorum. Kredi kartlarnn bilinçli kullanlmas konusunda birçok kez uyarlarda bulunduk. Bu uyarlar tekrarlayarak gerektii kadar kullanm ve alveri sonras mutlaka fatura almalarn söylüyoruz.

Türkiyede yaklak 57 milyon kredi kart bulunduuna iaret eden Küçük, Bunlarn yüzde 10u bu puanlardan yararlanamasa ve her birinde 20 lira olsa ciddi bir kayp söz konusu oluyor. Tüketicilerimiz bunu ihmal etmesinler. Bazen günlük ilerimizin younluundan ve mebla azlndan umursamayabiliyoruz. Bunu kolaylkla yapabilir ve kayb engelleyebilir. ifadelerini kulland.

Tüke

Ana Sayfaya Git