Kredi şoku yaşamayın!

460 bin esnaf, KOSGEB'den çıkan faizsiz kredi heyecanıyla bankalara akın etti. Ancak vatandaş bankaların istediği kriterlerin çoğunu yerine getiremedi ve eli boş döndü. KOSGEB ise "Krediyi veren banka, biz sadece faizi karşılıyoruz" diyor.

Haberler 09.03.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet ekonomiyi canlandrmak için Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl (KOSGEB) araclyla 50 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandracan açklamt. Bunun için bavuru yapan kaç esnaf ve iletme varsa bu imkandan yararlanacakt. Bavurular alnd ve 28 ubatta da açkland. Buna göre; 460 bin 167 iletmeye kredi faiz destei verecekti.

10 BN LRADAN BALIYOR

Faizsiz krediden esnaf, geliri, çalan says gibi artlar nispetinde yararlanacakt. Bu da 10-50 bin lira arasnda deiecekti. Kendine kredi çkt bildirilen esnaf, soluu bankada ald. Ancak bu sevinç ksa sürdü. çünkü çou kiiye mali uygunluk yok, limitiniz yetersiz, vergi ve SGK prim borcun var gibi söylemlerle sfr faizli kredi verilmedi.

KRED RSK BANKALARDA

ikayetlerin adresi KOSGEB ise ret cevab alan esnafa, Biz sadece faizi karIyoruz. Krediyi bankalar veriyor. nisiyatif onlarda. Kefil ve ipotek isteyebilir. KOSGEB / bankalar yönlendiremez derken, bankalar, KOSGEB anaparaya kefil deil, sadece faiz destei salyor. Kredi riski bankalarda. Bavurular kendi deerlendirme sürecimizden geçiriyoruz açklamasyla kendilerini savunuyor.

363 BN BANKALARLA GÖRÜMEYE BALADI

Faizsiz krediyle ilgili açklama yapan Sanayi Bakan Faruk Özlü öyle dedi: Krediye hak kazanan iletmeler arasnda bankalarda sorun yaayanlarn KOSGEB il müdürlüklerine bavurmalar durumunda sorunlar en ksa sürede çözülecek. Krediye hak kazanan 460 bin 167 iletmeden 362 bin 906s belgesini alp bankalarla görümeye balad. Bunlardan 43 bin 962sinin talebi uygun bulundu. Dierlerinin süreci devam ediyor.

HANG BANKALAR VERYOR?

KOSGEB ile protokol imzalayan bankalar: Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti, Halkbank,

Bankas, VakfBank, Yap Kredi, Ziraat. KOSGEB kredileriyle ilgili sknt yaayanlar Sanayi Bakanlnn ALO 130 nolu ikyet hattn ya da KOSGEBin 444 1 567 nolu telefonunu arayabilir.

Ana Sayfaya Git