Kredilerle ilgili flaş karar!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK),"Bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme talepleri karşılanmalı" açıklamasında bulundu

Haberler 09.07.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BDDK, banka ve banka d mali kurululara normalleme döneminde bireysel ve ticari müterilere kolaylk salamalar konusunda 11 maddelik talimat hazrlad.

Kurum, ilgili kurululardan, bireysel ve ticari müterilerin vade tarihi 2020 yl sonuna kadar olan ödemelerine ilikin öteleme taleplerinin karlanmasn ve ötelenen nakit aklar için güncel piyasa koullarna uygun fiyatlama yaplmasn istedi.

Kredi kart aidatlarna kolaylk

BDDK, kredi kart aidatlar için kolaylk salanmasn da talep etti. Bu kapsamda kredi kart aidat tahsilatna itiraz eden müterilerin talebi dorultusunda tahsilatn geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, dier taraftan makul ve somut gerekçeler olmakszn kredi kart limitlerinin kstlanmas ve kredi kartlarnn nakit çekime kapatlmas gibi uygulamalar hakknda mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sk uygulamalara gidilmemesi gerektiini kaydetti.

Kredi sigortalarnda etkin sorgulama ve tazmin

BDDK, ilgili kurumlarn Tüketicinin Korunmas Hakknda Kanun ve ilgili alt düzenlemelerine uygun hareket etmesi gerektiinin altn çizdi. Kurum, krediye bal sigorta poliçelerinde temerrüt hali gerçekleince tazmin koullar oluup olumadnn kendiliinden sorgulanmas, varsa kredi geri ödemesinin sigorta poliçesinden kolayca karlanmasn salayacak bir sistemin iletilmesine gerekliliine iaret etti.

Bankaclkta 60 ya üstü ve emeklilere kolaylk

Kaynaklara göre, BDDKdan bankalara giden yazda, Emekli ayl alan ve/veya 60 yan üzerindeki müterilerin sk dar çkamamalarndan mütevellit ATMden tek seferde aylklarn çekebilmeleri, ubelerden ve çar merkezlerinden hzl ve yeterli hizmet almalarnn salanmas, emekli aylklarn alan müterilerin aylklarn almak istedikleri bankalarnn deitirilmesinde fiili engellerin kaldrlmas ve taleplerin ikayete mahal verilmeksizin zamannda yerine getirilmesi, 60 ya üstü emeklinin ubelere gitmeye icbar edilmemesi (kart teslimi dahil) gerekli görülmektedir. ifadeleri yer ald.

Salgn döneminin banda bankalara talimat verilmiti

BDDK, bankalar ve banka d mali kurulularla ilgili müterilerden gelen taleplerin düzenli olarak takip edildiini ve verilen talimata uygun hareket edilmesi gerektiini bildirdi. Kurum, 20 Martta bankalara gönderdii talimatla Kovid-19 salgn döneminde bankalarn müterilere kolaylk salamasn istemi, i dünyas ve vatandalarn salgn dönemini en az hasarla atlatabilmesi için 50ye yakn tedbiri hayata geçirmiti.

Ana Sayfaya Git