Krediye erişim hızlandırılacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek "Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarların finansmana erişim imkanlarını artırmak ve hızlandırmak amacıyla ikinci bir kredi garanti kurumu kurulacak" dedi.

Haberler 06.02.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Mehmet imek, Halkbank tarafndan esnaf ve sanatkarlarn finansmana eriim imkanlarn artrmak ve hzlandrmak amacyla ikinci bir kredi garanti kurumunun kurulacan belirterek, Yeni kredi garanti kurumu önümüzdeki birkaç ay içinde faaliyete geçecek. Yaplacak deiiklikle kredi garanti ilemleri daha rekabetçi bir ortamda yaplacak ve 250 milyar liralk kefalet hacminden firmalarmzn daha hzl yararlanmas salanacak. ifadelerini kulland.

Krediye eriimi hzlandracak ikinci garanti kurumu geliyor

Esnaf ve sanatkarn finansmana eriiminin kolaylatrlmas için yaplan çalmalar hakknda bilgi veren imek, 19 Ocakta kabul edilen düzenlemeyle Hazine Müstearlnn Kredi Garanti Kurumlarna aktarabilecei kaynan azami limitinin 2 milyar liradan 25 milyar liraya çkarldn anmsatt.

Yeni limit artyla 250 milyar liralk kefalet hacmi yaratlmasnn beklendiine iaret eden imek, halihazrda faaliyet gösteren Kredi Garanti Fonuna ek olarak Halkbank tarafndan öncelikli olarak esnaf ve sanatkarlarn da finansmana eriim imkanlarn artrmak ve hzlandrmak amacyla ikinci bir kredi garanti kurumu kurulmasnn planlandn kaydetti.

Bununla esnaf ve sanatkarlara yüzde 100 kefalet imkannn salanacana dikkati çeken imek, yeni kredi garanti kurumunun önümüzdeki birkaç ay içinde faaliyete geçmesini beklediklerini söyledi.

- Rekabet sayesinde sistem verimli ileyecek

Yaplacak deiiklikle kredi garanti ilemlerinin daha rekabetçi bir ortamda yaplacan ve 250 milyar liralk kefalet hacminden firmalarn daha hzl yararlanmasnn salanacan belirten imek, öyle devam etti:

Artan kefalet imkanlar ile finans sektörünün, zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarmza ve bunlardan ilerini büyütüp gelitirmek isteyen firmalara sunabilecek kredi imkanlarnn artmas amaçlanyor. Ayn zamanda rekabet ortamnda daha kaliteli hizmetten daha ucuz bir ekilde firmalarmzn yararlanmas, firmalarn bu imkanla yatrmlarn artrmas ve böylece ilave istihdam yaratlmas beklenmektedir. Öte yandan, iki ayr kredi garanti kurumunun varl sonucunda oluan rekabet sayesinde sistemin daha verimli ilemesi beklenmektedir. Öncelikli esnaf ve sanatkarn krediyi eriimini kolaylatracak söz konusu düzenleme ikinci aamada KOBleri de kapsayacak.

Ana Sayfaya Git