“Kripto para okuryazarlığında sınıfta kaldık”

Türkiye’de 1 yılda kripto para yatırımcılarında 11 katlık artış karşısında memnuniyet oranı orta kararda kaldı. Meslekburda.com Kripto Para Uzmanı Mustafa Küçükakarsu, “Kripto para okuryazarlığında sınıfta kaldık. Yatırımlardan memnuniyeti artırmanın yolu, iyi bir eğitim almaktan geçiyor. Teknik analiz becerisi edinerek kripto para okuryazarı olmak ve daha kârlı işlemler yapmak mümkün” dedi.

Haberler 05.11.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyada 2,7 trilyon dolarlk büyüklüe ulaan kripto para piyasasndaki hzl yükseli, Türkiyeyi de etkisi altna ald. Akademetre tarafndan yaplan Kripto Para Bilinirlik ve Alg Aratrmasna göre, 2021de Türkiyede kripto para birimleriyle ilem yapanlarn oran 11 kat artt. Memnuniyet oranlarnn da ölçüldüü aratrmada, yatrmc saysndaki hzl arta ramen memnuniyetin yüzde 72de kald görüldü. Kripto para yatrmlarndan memnun olanlar ise yüzde 41,3 ile krll iaret etti. Aratrma çalmasn deerlendiren Meslekburda.com Kripto Para Uzman Mustafa Küçükakarsu, Türkiyede kripto para birimleriyle ilem yapanlarn oranndaki yüksek arta ramen, çok da bilinçli yaplmayan ilemler, kendini düük memnuniyet seviyeleriyle ortaya koyuyor. Bu yatrm türünde baarl olmak için, kripto para okuryazarl gerekiyor ki bu da birkaç saatlik eitimlerle mümkün deil. Kripto para borsalarnda doru yatrmlar yapabilmenin yolu, kapsaml bir eitimle gerekli tüm donanm kazanmaktan geçiyor diye konutu.

MADURYETLER ÖNLEMENN YOLU KRPTO PARA OKURYAZARLII

Türkiyede kripto para birimlerine olan ilgi karsnda çok sayda platformun piyasaya girdiine, bunun da maduriyetleri artrdna dikkat çeken Küçükakarsu, Oluan maduriyetleri önlemek için bilinçli yatrm yapmak gerekiyor. Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu (BTK) tarafndan hazrlanan Kripto Para Aratrma Raporuna göre, Türkiyede 2 milyon 400 binin üzerinde kripto para yatrmcs bulunuyor. Yatrmc says hzla artarken, piyasaya özel çalma prensipleri göz ard ediliyor. Kripto para piyasasnn yln 365 günü 24 saat ilem görmesi, ona dier piyasalardan farkl bir çalma prensibi kazandryor. lemlerde standart teknik analiz yöntemlerinin kullanlmas salkl sonuç almay zorlatryor ifadelerini kulland.

ETMLERDE KATILIMCILAR KONTROLLER DIINDAK BORSA HAREKETLERYLE TANIIYOR

Kripto para piyasalarnn dinamiklerinin çeitli sunum ve videolarla desteklenerek anlatlmas gerektiini söyleyen Mustafa Küçükakarsu, Sunduumuz Bitcoin ve

Kripto Para Uzmanl eitiminde katlmclar bu dünyann dinamikleriyle tantryoruz. En az risk ve en fazla kazanç için, teknik analiz yöntemlerini tüm detaylaryla anlattmz bir aylk eitimimizde, katlmclara kripto para borsalarnda yatrm yapabilmeleri için gerekli tüm donanm kazandryoruz. Katlmclar kontrolleri dndaki borsa hareketleriyle tantrarak almalar gereken önlemler konusunda uzmanlatryoruz. Böylece güncel grafikleri kolayca takip ederek analiz yapmay örenebiliyorlar dedi.

YATIRIMCILARINIZI PLATFORMLAR DEL, SZ YÖNETN

Kripto para birimlerinde kullanlan teknik analizin arkasnda yüksek matematik bilgisi, istatiksel metotlar ve yatrmc psikolojisi bulunduuna dikkat çeken Mustafa Küçükakarsu, Eitimlerle, yapay zeka temelli teknik analiz yöntemlerini derinlemesine inceleyen bir yaklamla çeitli örnekler üzerinden ilerlemek gerekiyor. Bu konuda yol gösterici olan eitimlerle yatrmlarn platformlar tarafndan deil yatrmclar tarafndan yönetilmesi mümkün. Aksi halde maduriyetler giderek artacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git