Kripto parayı ülkemiz sevdi

Kripto para, işlemleri güvenceye almaya yönelik kriptografi yani şifreleme kullanan bir sanal unsur. Son yılların en büyük yatırım aracı olan kripto paralar medyanın da gündeminde oldukça fazla yer edinirken, sadece 2,5 ayda 55 binden fazla habere konu oldu. Kripto paralar bu medya perfonması ile döviz, altın ve borsa gibi yatırım araçlarından daha fazla konuşuldu.

Haberler 10.03.2021 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya takip kurumu Ajans Press, kripto paralarn medya karnesini çkard. Ajans Pressin 1 Ocak-8 Mart tarihleri arasnda, yazl basn ve online haber siteleri özelinde gerçekletirdii medya aratrmasna göre, son dönemin popüler yatrm arac kripto paralar, 55 binden fazla haberle gündeme oturduu saptand. lk kripto para bitcoin ise45 bin 498 habere konu olurken, son günlerde yükselen deerinin yan sra dolandrclarn da gözdesi haline gelmesi oldukça konuuldu. Geçtiimiz ay ise deerinin bir trilyon dolar üzerine çkt görülen Bitcoinin önümüzdeki yllarda daha da deerlenmesi bekleniyor.

TÜRKYE AVRUPA BRNCS

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafndan yaplan aratrmaya göre de dünyann en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke Nijerya oldu. Türkiye ise kripto para kullanan ülkeler arasnda dördüncü sraya yerleirken, orann yüzde 16 olduu gözlendi. Bu orana bakldnda da Türkiyenin Avrupada birinci sraya yerletii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git