Küçükbaş hayvanda 100 milyon hedefi Antalya'da masaya yatırılacak

"Tarımda Milli Birlik Projesi" kapsamında düzenlenecek Hayvancılık Şurası'nda küçükbaş hayvan sayısının 4 yıl içinde 47 milyondan 100 milyona çıkarılması için atılması gereken adımlar ele alınacak.

Haberler 29.04.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarmda Milli Birlik Projesi kapsamnda Antalyada düzenlenecek Hayvanclk urasnda Yeni Ekonomi Program hedefleri arasnda da yer alan küçükba hayvan saysnn 4 ylda 47 milyondan 100 milyona çkarlmas için yaplmas gerekenler masaya yatrlacak.

Türkiye Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birliince (TÜDKYEB) gerçekletirilen organizasyon yarn balayacak.

Organizasyona 80 ilden birlik bakanlar ve yaklak 350 temsilci katlacak. Etkinlikte Yeni Ekonomi Program hedefleri arasnda da yer alan küçükba hayvan saysnn 4 yl içinde 47 milyondan 100 milyona çkarlmas için atlmas gereken admlar ele alnacak, Küçükba Hayvan Yetitiriciliinde Sürü Büyütme ve Yenileme Destek Modelinin tantm yaplacak ve sektörün sorunlar tartlacak.

Bu kapsamda düzenlenecek toplantlara Tarm ve Orman Bakanl temsilcilerinin de katlmas planlanyor.

TÜDKYEB Genel Bakan Nihat çelik, yapt açklamada, küçükba hayvancln bu ülkenin milli meselesi olduunu vurgulayarak, Hayvanclk urasnda Ulusal Islah Program kapsamnda yürütülen çalmalar ele alacak ve Türkiyede hayvancln karlat sorunlara çözüm arayacaz. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlarn yerine getirmek ve 4 yl içinde küçükba hayvan saysn en az 100 milyona çkarmak için youn çaba harcayacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git