Kulp’ta hindi çiftliği kuruldu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde “Genç Çiftçi” projesi çerçevesinde hindi çiftliği kuruldu.

Haberler 24.05.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp ilçesine bal Akbulak köyünde ikamet eden Aydn Yatç, Genç çiftçi projesi çerçevesinde 80 metrekarelik alanda hindi çiftlii kurdu. 400 hindiyle çiftlik kuran Yatç, devletin vermi olduu hibeler sayesinde Kulpta ilk hindi çiftliini kurduunu belirtti.

HND çFTL KURDU

Hindilerin periyodik bakmlarnn aylk olarak hem kendileri hem de Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürlüü tarafndan görevlendirilen veteriner hekimler tarafndan yapldn anlatan Yatç, Aylk olarak ineleri ve ilaçlar var bunlar belli aralklarla veriyoruz. Bazen çok nadirde olsa hasta olduklar zaman hemen müdahalede bulunuyoruz ki dier hindilere bulamasn. lk etapta hibe olarak 400 tane hindi aldk. Alt aylk bakmn ardnda bir ksmn sattk ve yaklak olarak 17 bin TL kar elde ettik. Hindi saysn en az bine çkarmay düünüyorum dedi.

lçe Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürü Cihan Güre, Genç çiftçi projesi kapsamnda kendilerine müracaat eden çiftçilerden Aydn Yatçnn projesinin kabul edilmesi ardndan kendisine yardmc olduklarn belirterek, Devletin hibe etmi olduu 80 metrekarelik alan üzerinde ie balayan genç çiftçimizin daha kaliteli ve karl ürün elde etmesi çaba sarf ettik ve genç çiftçimiz ilk hasadn elde ederek 17 bin TL civarnda kar elde etti, umarm ileri daha iyi olur ve dier çiftçilerimize de örnek çiftçi olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git