Küpeleme affı çıktı

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için küpeleme ve bildirim affının getirildiğini duyurdu.

Haberler 13.12.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 13.12.2017 - 09:29

Diyarbakr Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, geçtiimiz Nisan ayndan itibaren büyükba ve küçükba hayvanlar için küpeleme ve bildirim affnn getirildiini duyurarak, çiftçileri uyard.

Atalar, 31 Aralk 2017 tarihine kadar küpesiz olarak yetitirilen tüm hayvanlara küpe taklarak, kayt sistemi içerisine dahil edilecei, bugüne kadar küpe taktrlmayan hayvanlara ise herhangi bir cezai ilem yaptrm uygulanmayacan ifade etti.

BAKANLIK KARARI RESM GAZETEDE

Atalar, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn 4 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazetede yaynlad iki yönetmelik deiiklii ile büyükba ve küçükba hayvanlar için küpe affnn getirildiini kaydeden Atalar, ylsonuna kadar küpesiz olarak yetitirilen tüm hayvanlara küpe taklarak, kayt sistemi içerisine dhil edilecei, bugüne kadar küpe taktrlmayan hayvanlara ise herhangi bir cezai ilemin yaplmayacak. dedi.

Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Büyükba ve küçükba hayvan sahiplerine; küpeleme ve bildirim affndan faydalanmalar u uyary yapt.

HER YATAK HAYVANIN

Hiç küpelenmemi her yataki sr cinsi hayvanlarnz ilçe gda, tarm ve hayvanclk müdürlüüne bavuru yaparak küpeletiniz. Hiç küpelenmemi her yataki koyun keçi türü hayvanlarnz bal bulunduunuz ilçe gda, tarm ve hayvanclk müdürlüklerine bavuru yaparak küpeletiniz. Büyükba hayvanlarn il içi hareketlerinde pasaport, il d hareketlerinde veteriner salk raporu nakil esnasnda bulundurulmaldr. Küçükba hayvanlarn il içi hareketlerinde nakil belgesi, il d hareketlerinde veteriner salk raporu nakil esnasnda bulundurulmaldr. Daha önce bildirimde bulunmadnz doan, ölen, alm, satm ve kesimini yaptrdnz sr cinsi ve koyun, keçi türü hayvanlarnz için bal bulunduunuz ilçe gda, tarm ve hayvanclk müdürlüklerine bavurarak güncelletiniz. Hayvanlarnz cezai ilem görmeden kayt altna aldrmanz ve iletmenizi güncellettirmeniz için son gün 31 Aralk 2017dir.

Ana Sayfaya Git