Kurban'a Bakandan güvence!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kurbanlık fiyatlarına ilişkin, "Fiyatları rahatlatmak için kolumuzu değil, vücudumuzu, canımızı ortaya koyacağız. Yeter ki, hem üreticimiz hem tüketicimiz kazansın. Havadan para kazanmak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacak, buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Haberler 23.07.2017 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, Latanya Hotelde düzenlenen, Türkiye Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birlii (TÜDKYEB) Olaanüstü Genel Kuruluna katld.

Türkiyenin gda, tarm ve hayvanclkta çok baarl olacana inandn belirten Fakbaba, her zaman üreticinin yannda duracan söyledi.

Olaanüstü Genel Kurula konumak için gelmediini dile getiren Fakbaba, Buraya bakanla toplant yapmak için geldim, hepimiz o eli öpülesi çobanla çalacaz. Siz toplumun ilacsnz. Hep haktan, eitlikten yanaym. Üretici üretecek, insan gibi parasn kazanacak ama tüketicimize de sahip çkacaz. Bu dengeyi kurmak zorundayz. Yetitirici, çoban arkadam emek verirken, birileri parasnn varlna güvenip stok yapacak, ondan sonra gariban adam da ezilecek, yok öyle bir ey. Bu Fakbabann kitabnda yazmaz, stokçuluk yaparak bedavadan para kazanmak yok. diye konutu.

HAKLI OLAN BÜTÜN STEKLERNZ YAPACAIZ

Fakbaba, köylerin birer cennet olduunu ve insanlarn oralarda hayatlarn sürdürebilmelerini salamay amaçladklarna iaret ederek, Bunu nasl salayacaz, o çoban arkadamz bamzn tac olacak. Herkes memura kz vermek istiyor. Biz ne zaman baarl olacaz, çobana kz vermeye çalan insanlar olduunda. ifadelerini kulland.

çobanlarn, Türkiyenin sigortas ve efendisi olduunu dile getiren Fakbaba, öyle devam etti:

Krsaldan kente göçü önlemenin yolu, çoban saysn artrmaya bal. Topra ve yeili korumann yolu, köyde yaayan kardelerimin kymetini bilmemize bal. Faruk Bey bana önemli bir bayrak devretti, imdi sra Fakbabada. Sizlerle beraber samimi, el ele, hakl olan bütün isteklerinizi yapacaz. Benim sizlerden istediim, hak ettiimiz eyi elde edeceiz, fazlasn istemeyeceiz, fazlas da tüketicinin olacak.

HAVADAN PARA KAZANMAYA MÜSAADE ETMEYECEZ

Fakbaba, kurbanlk fiyatlarna ilikin bir soru üzerine de bu konuda samimi ekilde üretici ve tüketicinin haklarn koruyan bir çalma yapacaklarn belirterek, Cumhurbakanmz özellikle Fakir fukaraya gerekli destei vereceksin Fakbaba. dedi, ben de Emriniz olur efendim. dedim. Kurbanlk fiyatlarn rahatlatmak için kolumuzu deil, vücudumuzu, canmz ortaya koyacaz. Yeter ki hem üreticimiz hem tüketimiz kazansn. Havadan para kazanmak isteyenler, hayal krklna urayacak, buna müsaade etmeyeceiz. dedi.

Stok yaparak vatanda zor durumda brakanlarn malnn elinde kalacan vurgulayan Fakbaba, tüketici hak ettii fiyata ürün alrken, üreticinin de kazanacan söyledi.

TÜDKYEB Genel Bakan Nihat çelik de geçen yl nisan aynda göreve baladn dile getirerek, Birliin çalmalar hakknda bilgi verdi. Ülke için çalmaya devam edeceklerini söyleyen çelik, Bakanm, siz geminin kaptansnz, biz mürettebatyz ve her zaman emrinizdeyiz. ifadesini kulland.

Konumalarn ardndan çelik, Fakbabaya plaket takdim etti.

Ana Sayfaya Git