Kurbanlık sevkiyatı başladı

Türkiye'de özellikle küçükbaş hayvancılıkta önemli bir yere sahip olan Muş'ta, Kurban Bayramı'na yaklaşılmasıyla birlikte batı illerine kurbanlık sevkiyatı başladı. TIR'lara yüklenen kentin yüksek kesimindeki yaylalarda beslenen kurbanlıklar, bin 500 ile 3 bin TL arasında satışa sunulacak.

Haberler 17.07.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun verimli yaylalarnda küçükba hayvanclk yapan besiciler, bat illerine götürecekleri kurbanlklar için l Tarm ve Orman Müdürlüüne müracaat ediyor. Salk, küpe ve evrak kontrolü tamamlanan kurbanlklar TIRlara yüklenerek Ankara ve stanbul bata olmak üzere batt illerine götürülüyor. Merkez Yaygn beldesinde hayvanclk yapan Hamit Demir, gerekli kontrollerini yaptrd 125 küçükba hayvann sabah erken saatlerde yükledi.

KURBANLIK SEVKYATI

Sam ve yem yüklenen TIR dorselerin zeminine hayvanlarn yolculuk esnasnda sakatlanmasn önlemek için tala serpildi. Sevkiyata hazr hale getirilen dorseye ahrda bekletilen hayvanlar yüklendi.

Kurbanlklarn Manisada sata sunacan belirten Hamit Demir, fiyatlarda çok fazla fark olmayacan söyledi. Geçtiimiz yl bin 200 ile 2 bin lira arasnda alc bulan küçükba kurbanlklarn bu yl bin 500-3000 lira arasnda satlacan belirten Demir, yükselen yem fiyatlar sebebiyle çok fazla bir kazançlarnn olmadn ifade etti.

Ana Sayfaya Git