'Kurbanlıkların yüzde 100'ü yerli olacak'

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Ceylan, "Kurbanlıkların yüzde 100'ü yerli olacak. Bu sene kurbanda ithalat düşünülmüyor." dedi.

Haberler 11.07.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakanl Hayvanclk Genel Müdür Yardmcs Cengiz Ceylan, AA muhabirine yapt açklamada, Kurban Bayram dönemindeki hazrlklar üreticilerle konutuklarn ve bu çerçevede düzenlenen toplantlarla çözümler gelitirdiklerini söyledi.

Kurban Bayramnn yaklatn ve hazrlklarn hzlandn belirten Ceylan, Yerli üreticilerimizin ürettii kurbanlklar u anda hazr ve yeterli durumda. Yerli ve milli olarak ürettiimiz kurbanlklarmz keseceiz. Kurbanlklarn yüzde 100ü yerli olacak. Bu sene kurbanda ithalat düünülmüyor. Sayn bakanmz da bu konuda açklamalarda bulundu. diye konutu.

YERL OLACAK?

Ceylan, yetitiricilerin kurbanlklarn hazrlayp bayram beklemeye baladklarn belirterek, unlar kaydetti:

u anda kurban için yeteri sayda büyükba ve küçükba hayvan bulunuyor. 1 milyon 250 bin büyükba hayvan kurban için hazr. Geçen yllarda 850-900 bin arasnda büyükba hayvan, 2 milyon 700 bin civarnda küçükba hayvan kesimi yaplm. Bu sene 3 milyon 700 bin civarnda küçükba kurbanlk hazr olarak beklemektedir.

Ceylan, yetitiricilerin emeklerinin karln ald ve kar edip yüzünün güldüü bir Kurban Bayram geçirmesi temennisinde de bulundu.

Ana Sayfaya Git