Kurbanlık sevkiyatı

Hayvancılığın önemli merkezlerinden Diyarbakır ve Mardin'de besiciler, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 30'u aşkın kente kurbanlık sevk ediyor

Haberler 09.07.2020 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede hayvancln önemli merkezlerinden Diyarbakr ve Mardinde besiciler, yaklaan Kurban Bayram öncesi bat illerine hayvan sevkiyatna balad.

Bölge illerinde besicilik yapan vatandalarn Kurban Bayram öncesinde hazrlklar sürüyor.

Besiciler büyük emekle ve özenle yetitirdikleri hayvanlar pazarlara getirerek görücüye çkard.

Bölgenin kurbanlk talebini karlamaya çalan besiciler, aralarnda stanbul, Ankara ve zmirin de bulunduu 30u akn kente kurbanlk gönderiyor.

HAYVAN SAYISINDA ARTI

Diyarbakr Tarm ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, AA muhabirine, yetitiricilerin elindeki kurbanlk saysnn yeterli olduunu belirterek, her yl olduu gibi bu yl da vatandalarn kurbanlk temini konusunda herhangi bir sknt yaamayacan söyledi.

Diyarbakrda küçükba ve büyükba kurban saysnn yeterli miktarda olduuna iaret eden Atalar, 2019 yl sonu itibaryla 1 milyon 923 bin küçükba, 663 bin de büyükba hayvanmz var. 2020nin ilk 6 aynda 2 milyon 14 bin küçükba hayvan saysna ulatk. Büyükbata da 670 bin rakamn geçtik. 2002 ylndan bu yana büyükba hayvan saymzda yüzde 162, küçükba hayvan saymzda da yüzde 105lik bir büyüme söz konusu. dedi.

Bölgedeki hayvan says her geçen gün artmakta. diyen Atalar, hayvancln bölgede iyi bir noktada olduunu, hayvan varlnn her geçen gün artmaya devam ettiini aktard.

Atalar, bu yl 62 bin küçükba hayvan, 31 bin civarnda da büyükba hayvann kurbanlk olarak hazr olduunu dile getirerek, 30un üzerinde kente hayvan sevkiyatnn gerçekletirildiini kaydetti.

KURBANLIK SIKINTIMIZ YOK

Diyarbakr Koyun Keçi Yetitiricileri Birlii Bakan Abdullah çetinkaya da kurbanlk saysnn yeterli düzeyde olduunu, bölgenin ihtiyac dnda farkl bölgelere de kurbanlk gönderildiini belirtti.

Kurbanlk skntmz yok. Yeterince küçükba ve büyükba kurbanmz var. Birçok bölgeye sevkiyatmz balam durumda. diyen çetinkaya, fiyat konusunda yüzde 10luk bir art beklediklerini dile getirdi.

Mardinli besicilerden Faruk Aydn ise Kurban Bayramnda beklentinin üzerinde hayvan varl ile taleplerin karlanacan aktard.

Kurbanlk fiyatlarna da deinen Aydn, Geçen yla oranla çok fiyat fark olmayacak. ifadesini kulland.

Aydn, Kimse tedirgin olmasn. Bölge dndaki talebi bile iyi bir ekilde karlayacamza inanyorum. Hayvanmz bol. eklinde konutu.

Bu sene pazarlkta el skmann olmayacana iaret eden Aydn, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyduklarn söyledi.

Aydn, Fiyat mümkün mertebe cazip sunacaz ki vatandamz tokalamaya ihtiyaç duymasn. diye konutu.

ALLAHIN ZNYLE GÜZEL BR BAYRAM GEçRECEZ

Özgür Bora da 50 yldr besicilik yaptn anlatarak, Kurban Bayram için hazrlklarn sürdürdüklerini aktard.

Bora, öyle konutu:

Bu sene kurbanlmz geçen seneye göre fazla. Küçükba olsun, büyükba olsun, Türkiyenin her yerine kurbanlk gönderiyoruz. Kurban Bayramnda güzel bir sat yapmay bekliyoruz. Hayvanlarmz da gayet salkl. Fiyatlarmz da geçen seneye yakn. Allahn izniyle güzel bir bayram geçireceiz.

Ana Sayfaya Git