Kuru köftede domuz eti, pul biberde boya, sucukta at- eşek eti, yoğurtta jelatin...

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzun bir aranın ardından taklit veya tağşiş yaptığı kesinleşen firmaları ve ürünleri açıkladı. Bakanlığın açıkladığı listede 173 firmanın 282 ürünü buluyor.

Haberler 24.03.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Listede et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ya, bal, bitkisel ya, çikolata ve enerji içecei üretcilerinin ürünleri yer alyor. Özellikle et ve yalarda yaplanKuru köftede domuz eti, pul biberde boya, sucukta at- eek eti, yourtta jelatin... taklit ve taiin boyutlar inanlmaz boyuta ulat.

KÖFTEDE DOMUZ ET

Bir çok markada tek trnakl etine (at,eek) rastlanrken, baz firma ve restoranlarn domuz eti kulland ortaya çkt. stanbul Esenyurttaki, bir restoranda Adana kymasnda, Tekirda çorluda bir firmann ürettii kuru köfte ve sebzeli pimi köftede domuz eti tespit edildi.

Domuz eti tespit edilen bir dier firma da Aydnda üretim yapan bir sucuk üreticisi. Söz konusu firmann sl ilem görmü dana sucuunda domuz etine rastland.

BOYALI PUL BBER

Domuz eti ve tek trnakl etlerinin yan sra geçtiimiz yllarda devreye giren ve sucuk, salam, sosis gibi ürünlerde et karmn engelleyen tebliin de delindii görüldü. Sadece dana eti ile üretildii iddia edilen ürünlerde kanatl etine rastland. Yine baz restoranlarn kymalarnda sakadat tespit edildi.

Türkiyenin en büyük gda firmalarndan birinin Uzun sosis avantajl paketinde ise ba eti görüldü. Özellikle baz zeytinya üreticilerinin de taklit ve taie sklkla bavurduu ortaya çkt. Edirnede üretim yapan bir ya üreticisinin riviera zeytinya olarak satt ürüne mumsu maddeler ve pirina ya kartrld ortaya çkt. anlurfal bir biber üreticisinin isot krmz pul biberinde boya kulland ortaya çkt.

TULUMDA BTKSEL YA

Birçok bal üreticisinin de ürünleri listede yer ald. Ballarda fruktoz ve glukoza rastland. Takviye edici birçok gdada ve enerji içeceklerinde ise ilaç etken maddeleri bulundu. Süt ve süt ürünleri üreticileri de listede kendisine geni yer buldu. Tulum peynirlerinde bitkisel ya ve niastaya, manda yourtlarnda süt ya ve harici yalara rastland. Baz yourtlarda ise jelatin tespit edildi.

Ana Sayfaya Git