Kurutmalıklara yoğun ilgi

Şanlıurfa’da yapılan kurutmalık patlıcan, biber, acur, bamya gibi ürünler yoğun ilgi görüyor.

Haberler 31.12.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada tarihi çarlar bölgesini rengarenk görünümüyle boyayan klk kurutmalk sebzeler, youn rabet görüyor. K aylarnn vazgeçilmez yemek ürünleri arasnda yerini koruyan kurutmalk sebzeler, esnafn da yüzünü güldürüyor. Kurutmalk sebze sat yapan esnaf, ilerinin çok iyi gittiini belirtti.

Fiyatlarn 4 yldr hiç deimediini belirten esnaf, 50 parça halinde halka eklinde satlan patlcan ve biber ban 7 buçuk liradan satarken, kabak, acur ve bamyann fiyatnn ise 10 liradan sata sunulduunu aktard.

Satlar çok iyi

Yaklak 20 yldr kurutmalk sebze sattn belirten esnaf Sedat Klç, Satlar çok iyi durumda. Aa yukar üç aydr sezonumuz balam. Sadece anlurfa deil Türkiyenin her yerine kargoyla gönderi olduu için Türkiyenin her yerinden talep oluyor. Burada talebi karlamaya çalyoruz çok ükür. Halkmz kurutmalk ürün kültüründen vazgeçmiyor. Dört yldr fiyatlarda hiç deime yok. Örnek olarak unu söyleyebiliriz patlcann her banda 50 parça bulunuyor. Fiyat ise 7 buçuk lira olarak satlyor. Ondan sonra biber yine ayn fiyatta satlyor. Kabak ve acur 10 liraya satlyor. Son 3-4 yldr fiyatlar deimedi. Acur, domates, biber, kabak dilimlenmi biber patlcan domates çeitleri olsun hepsini, ambalaj eklinde hediyelik paketler yapyoruz. Türkiyenin dört bir yanna gönderiyoruz eklinde konutu.

Almayan piman

Bir dier esnaf Müslüm Demirkol ise, Almayan piman. Yani bunun tadn tadan zaten bakasna tavsiye ediyor. Satmz her yl iki kat artyor. Alan komularna tavsiye ediyor. çünkü bunlar organiktir. Doal olduu için yani satlanlar gibi ilaçl sera mal deildir. Bu mevsiminde kurutulduu için lezzetlidir, onu zaten alan brakmaz dedi.

Ana Sayfaya Git