Kurutmalık geçim sektörü oluyor!

Batman'ın Sason ilçesinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM) bir araya gelen kadınlar, kurutmalık sebze ve meyve yapıp satarak ailelerine ekonomik destek sağlıyor.

Haberler 07.09.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lkbaharda çATOM binas bahçesinde ektikleri sebzeleri toplayan kadnlar, sebzeleri konserve bata olmak üzere çeitli ekillerde deerlendiriyor. Kuruttuklar sebzeleri ipe asan kadnlar, k mevsiminde de bunlar satarak aile bütçelerine katkda bulunuyor. Sason Kaymakaml bünyesinde faaliyet yürüten çATOMda bulunan kadnlar, ilçede bolca bulunan meyvelerden çilek reçeli, böürtlen reçeli, incir reçeli ve yaptklar turunun ardndan bu kez de kurutmalk sebze ile konserve iine girdi. çiftçilerden satn alnan domates, biber, patlcan gibi sebzeleri oyan kadnlar, ardndan ipe dizerek güne altnda kurutuyor.

çATOM BÜNYESNDE KURUTMALIK

Kuruttuklar sebze ve yaptklar konserveleri ülkenin her köesine göndererek sattklarn belirten çATOM sorumlusu Muhsine Bozkurt, kadnlara sunduklar ekonomik destekle, kadnlarn ev ekonomilerine katkda bulunduunu belirtti. Bozkurt, lçemizde yetien çilek, incir, böürtlen ve benzeri meyveleri toplayarak reçellerini yapyoruz. Ayrca bu meyvelerimizin hepsinden pekmez de yapyoruz. Kadnlarmz ile beraber kendi bahçemizden topladmz sebzelerden konserve yapyoruz. Bir ksmn da dolmalk olarak binamzn önünde iplere dizerek kurutuyoruz. Yaz mevsiminde ilçemizde bol bulunan sebze ve meyveleri çok amaçl olarak deerlendiriyoruz. Bu hazrladmz ürünleri ülkemizin her köesinden isteyen vatandalara satarak ailelerimize ekonomik destek salyoruz. Burada çalan birçok bayan alilerinin geçimini bu ürünlerle salyor. lk sipariimizi Batman milletvekilimiz Ziver Özdemirden aldk. çATOM binamzda kaymakamlmzn destei ile bütün kadnlarmza destek sunmaya çaba serf ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git