Kuyuların çalınan aksamları takıldı!

Diyarbakır'da sondaj kuyularının elektrik aksamları yenilendi

Haberler 18.04.2022 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, Silvan ilçesinde farkl adreslerde yer alan ve kimlii belirsiz kiiler tarafndan çalnan sondaj kuyularnn elektrik aksamlarn yeniledi.

DSK Genel Müdürlüü, kent merkezi, ilçeler ve krsal mahallelere içme suyu ulatrmak amacyla çalmalarna aralksz devam ediyor.

Silvanda kimlii belirsiz kiiler tarafndan DSKye ait 3 sondaj kuyularnn elektrik aksamlarndan besleme kablolar, trafo, pano ve ebeke entegre balantlar çalnd.

DSK, Silvan içme suyu sknts yaanmamas için olayn ardndan harekete geçerek çalma balatt.

çalmalar kapsamnda 3 kuyunun elektrik aksamlar yenilendi. Ekipler, ayrca sondaj kuyularn çitlerle koruma altna ald.

ELEKTRK AKSAMLARI

çalmalarn tamamlanmasyla ilçeye yeniden 24 saat esasl içme suyu verilmeye baland.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, 3 sondaj kuyusunda yürütülen çalmalar denetleyerek personelden bilgi ald.

Silvanda 6 adet sondaj kuyularnn bulunduunu ve bu kuyularn saniyede ilçenin ebekelerine 180 litre içme suyu braktn belirten Tuti, yaanan olayn ardndan 3 sondaj kuyusunda maddi hasar olutuunu ifade etti.

Tuti, öyle konutu:

Kimlii belirsiz kiilerin yapt olayn cezasn tüm Silvan çekiyor. Enerji nakil hatlarn onarmak için belirli bir müddet kesintisiz su saladmz ilçede mecburi kesintiye gitmek zorunda kalyoruz. çalnan malzemelerden dolay Silvanda yaayan vatandalar madur oluyor. DSK sorumlu olduu 15 bin 272 kilometrekarede yaayan herkesindir. DSK ait olan tüm yap ve malzemeler herkesin ortak maldr. Vatandalardan isteimiz kendilerinin olan bu yap ve malzemelere sahip çkmalardr. Vatandalarmz üpheli durumlarda ALO 153ü arayp bildirimde bulunsunlar.

Yaanabilecek olas hrszlk olaylarnn önüne geçmek için bir sondaj kuyusunun elektrik aksamlarn DSK Silvan ube Müdürlüü bahçesine tadklarn kaydeden Tuti, hrszlk olay ile ilgili yasal ilemlerin balatlmas için bavuruda bulunduklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git