Kuyumcular: Altın iyi bir yatırım aracıdır

Altın ile ilgili değerlendirmelerde bulunan kuyumcular, altının uzun vadede iyi bir yatırım aracı olduğunu belirtti.

Haberler 23.03.2022 - 02:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/BATMAN-Altnn her zaman deerini koruduunu, yatrmcsna kazandrdn ifade eden kuyumcular, vatandalara tavsiyelerde bulundu.

Önümüzdeki aylarda ons altnda yaanan hareketlilikten dolay altn fiyatlarnn çok daha fazla artaca tahmininde bulunan kuyumcular, altn gramnn bin 300 seviyelerine kadar çkabilecei öngörüsünde bulundu.

Batmandaki kuyumcu esnaf Emrullah Kavak, yapt açklamada, 24 ayar altn gramnn 920 lira civarnda olduunu aktard.

Altn fiyatnn daha da yükseleceini tahmin ediyoruz

Bir süre önce altn gramnn bin 60 liraya kadar çktn anmsatan Kavak, Ardndan bir düü yaanarak altnn gram 630 liralara kadar geriledi. u anda ise dengelenen fiyat 920lerde seyrediyor. Önümüzdeki aylarda dünyada ons altnda yaanan hareketlilikten dolay altn fiyatnn daha da yükseleceini tahmin ediyoruz. Tahminimize göre ylsonuna kadar ortalama altnn gram bin 300 veya bin 350 lira seviyelerine çkacak. dedi.

Halkn alm gücü dümü durumda

Altn fiyatlarnda yaanan ini ve çklarn ilerini olumsuz yönde etkilediini dile getiren Kavak, Fakat sattklarmz yerine koyabildiimiz için kötü yönde bir etkilenmemiz yok. Satlarmz haliyle eskisi gibi deil. çünkü halkn alm gücü dümü durumda. Altn fiyatlarnda art dünya geneli olduu için devletle alakal bir ey deildir. diye konutu.

Elinizdeki altnlar bozmayn, birikimlerinizi altna yatrn

Halka altn almalarn tavsiye eden Kavak öyle devam etti: Vatandalara tavsiyemiz udur; Ellerindeki altnlar bozmasnlar. Ellerinde tutsunlar. htiyaç halinde altnlarn bozsunlar. Fiyat düüü yaandnda da alm frsatlarn kaçrmasnlar. Fakat az da olsa vatandalarn ellerinde birikimlerini altna yatrmalarn tavsiye ediyoruz. Zor günler her zaman gelip geçicidir, sabretmek gerekiyor.

Uzun vadede altn her zaman iyidir

Bir dier kuyumcu esnaf Veysel Baaç ise altn fiyatlarnn u anda normal seyrinde olduunu söyledi.

Fiyat inip çksa da altn satlarnn az da olsa olduunu vurgulayan Baaç, u anda altn alanlar genelde yatrm amaçl alanlardr. Altn fiyatlar eskiye göre yüksek ama uzun vadede altn her zaman iyidir. Kimileri düer mi, yükselir mi diyor ama kimse altnn durumunu kestiremiyor. Ama genel olarak düünürsek altn her zaman uzun vadede iyi bir yatrm aracdr. dedi.

Altn her zaman deerini korumaktadr

Konumasnn devamnda Baaç, u anda bir çeyrek altnn sat bin 530 lira, yarm ise 3 bin 60 lira, tam altn 6 bin 120 liradr. Tabi fiyatlar günlük olarak deiebiliyor. Buradan vatandalara hem orta vadede hem de uzun vadede altn almalarn tavsiye ediyoruz. çünkü altn her zaman deerini korumaktadr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git