Kuyumcular: Bu gidişle gram altın fiyatı 1000 lirayı bulacak

Altın fiyatı her geçen gün yeni bir rekora imza atıyor. Dolar 12 lirayı, gram altın fiyatı ise 735 lirayı geçti. Kuyumcular, gram altın fiyatının 1000 lirayı bulabileceği öngörüsünde bulundu.

Haberler 24.11.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükselen altn fiyatlarn deerlendiren Batmandaki kuyumcular, altn ve döviz kurunda yaanan hareketliliin piyasay durma noktasna getirdiini söyledi.

Altn fiyatlarndaki yükseliten en çok halkn etkilendiini belirten kuyumcular, artk altn alma deil sorma devrinin baladn ifade etti.

Ülkenin tek gündeminin dolar ve altn olduunu, hem dolarn hem de altnn gün içerisinde sürekli yükseldiini vurgulayan kuyumcular, herkesin bundan olumsuz yönde etkilendiini kaydetti.

BU GDLE çEYREK BN 200 LRAYI GEçECEK

Yaklak bir ay içerisinde altn fiyatnn 300 lira arttna dikkat çeken kuyumcu Mehmet erif To, Bundan bir ay önce 24 ayar altn 485 lirayken imdi ise altnn gram 725 liray geçti. Altn bir ay içerisinde 250 TL bir yükseli yapt. Millet akn, u an ne yapacan bilmiyor. Alc yok, millet elindeki altn satmak zorunda kalyor. çeyrek fiyat bin 100 lira ama bu gidile bin 200 liray geçecektir. dedi.

MLLET PERAN, U AN DURUM VAHMDR

Öyle görülüyor ki gram altn fiyat bin TLyi bulacaktr diyen To, öyle devam etti: Millet perian, alm gücü bitmi. Vatandalar ne yapacaklarn bilemiyorlar. Altn alan memnun deil, satanda elinde bir ey brakmam. u an durum vahimdir. Altn satan krl deil. çünkü sattn yarn alamyor. Vatanda bugün sattn yarn daha fazla vererek satn alyor. ler krktr, i dönmüyor. Hep soran oluyor, alan yok.

LERMZ çOK ZAYIFLADI

Altnn dolar yüzünden arttn belirten bir dier kuyumcu esnaf Ahmet Kurtba, Altnda gün içerisinde 30-40 lira bir yükseli görüyoruz. Türkiyede tek bir gündem var u an o da dolardr. Altn dolarla aldmz için altn gün içerisinde sürekli yükseliyor. u an ilerimizin çok iyi olmas gerekiyordu ama tam tersine çok zayflad. Altn 700, dolar 12 liray geçti. Her saniye dolar haberi geliyor. diye konutu.

BU GDAT ALTININ DAHA DA YÜKSELECEN GÖSTERYOR

Altn satlarnn yüzde 90 orannda dütüünü vurgulayan Kurtba, unlar söyledi:

Vatanda altn gramnn ne olduunu sadece soruyor. Vatandalar altn alp almamakta sürekli tereddüt yayor. Altnn yükselmesi dolardan kaynaklanyor. Normalde altn ulusal çapta u anda biraz gerilemi durumda. Ama yurt içinde dolar yükseldii için gram altn etkiliyor. Bir ay içerisinde altnn üstüne 200 lira geldi. Bir hafta içerisinde ise 600 liradan 700 liraya geldi. nsanlar u anda bin liray göze alyorlar. Mecbur olanlar altn alyor. Bu gidiat altnn daha da yükseleceini gösteriyor.

EVLENEMEYEN GENçLER NE YAPACAK?

Altn almann artk hayal olduunu ifade eden vatanda hsan Tekin, Altnn durumu çok kötüdür. çocuklarmz hep bekr kald. Altn almaya geldim ama alamadm. Halimiz ne olacak bilemiyoruz. Altn fiyatlar ha bire yukar çkyor. Evlenemeyen gençler ne yapacak? yok. Yetkililer bir çözüm bulsun. nsanlarn maddiyat sfra indi. Herkes iflasa doru gidiyor. ifadelerini kulland

Ana Sayfaya Git