Kuyumcular fiyat sabitledi

Yeni ekonomi modelinin açıklanmasının ardından altın ve dolarda düşüş yaşanırken, kuyumcular altın ve dolar almak için kendileriyle o anki fiyatı sabitleyerek anlaşan, fiyat düşünce almaktan vazgeçen vatandaşlardan mağdur olduklarını öne sürdü. Kuyumcu Mehmet Yüksel, “Vatandaşların fiyatı yüksek olduğu sırada altını alıp sonra da fiyatı düşünce vazgeçmesi kuyumcuları zarara uğrattı” dedi.

Haberler 28.12.2021 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklamasyla yeni ekonomi modelinin faaliyete girmesiyle sert yükseliler gösteren altn ve dolarda bu kez ayn hzla düü yaand. Düü karsnda daha önce altn ve dolar almak için anlaan vatandalar vazgeçince kuyumcular maduriyet yaadklarn dile getirdi.

ALTIN FYATI SABTLEND M?

Kuyumcu Mehmet Yüksel, vatandalarn daha önce aldklar altnlarn fiyatn dümesiyle vazgeçtiklerini belirterek, vatandalarn duyarl olmasn istedi. Yüksel, çünkü esnaf arkadalarmzn altn rafineleri yoktur. Öyle bir eye sahip deiller, altn üretmiyorlar. Onlar da altn toptanclardan alyorlar. Vatanda altn alyor, daha sonra altn fiyat düünce getirip hemen iptal ediyor. Durum böyle olunca esnafmz zarar ediyor. Baz kiiler o srada aldklar altn veya dövizin ücretini EFT yapyor, ardndan bunu iptal edenler de oluyor. Sonra da o esnaf arkadamz madur oluyor. Bütün vatandalarmzdan ricamz budur, anlayl olsunlar dedi.

ALTIN DÜNYADA EN GÜVENL LMANDIR

Altnn dünyada en güvenli liman olduunun altn çizen Yüksel, Bunu hep diyoruz. Altn dünyada güvenilir limandr. Türkiyede deil her yerde böyle. Yllardr zaten bunu yaamz, görmüüz. Mutlaka altn yatrmnz yapn ama böyle hassas dediimiz noktalar da anlayla karlayalm diye konutu.

Ana Sayfaya Git