Kuyumcular meslekte standart istiyor

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Çavuşculu, "Kuyumcu açmak isteyen birinin yeterli eğitimiyle sabıkasının olup olmadığı kontrol edilmeli." dedi.

Haberler 19.06.2019 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuyumcular ve Saatçiler Odas Bakan Hasan çavuculu, kuyumculuun standartlar olmas gerektiini belirterek Kuyumcu açmak isteyen birinin yeterli eitimiyle sabkas olup olmad kontrol edilmeli. Kuyumcu dükkannn krlmaz cam ve sigorta gibi standartlar bulunmal. dedi.

çavuculu, kuyumculuk sektöründeki gelimelere ilikin deerlendirmede bulundu.

Kuyumcu açmak isteyen herkesin belli yeterliliklere sahip olmas gerektiine iaret eden çavuculu, sektöre yönelik bir kanun çkarlmasnn önem tadn söyledi.

MESLEKTE STANDART

çavuculu, bugün isteyen herkesin kolaylkla kuyumcu olabildiini ve kötü niyetli kiilerin de dükkan açabildiine iaret ederek, çkarlacak kanunda Bir kuyumcu nasl açlmal, kuyumcunun kaç kilo altn olmal, kuyumcu altn dnda gümü satabilir mi, prlanta satyorsa bunun eitimini ald m? gibi detaylar bulunmal, standartlar yer almal. diye konutu.

Kuyumcu dükkan açlrken, polis, belediye ve bölgedeki kuyumcular odas veya dernekler tarafndan kontrol edilmesi gerektiine dikkati çeken çavuculu, belirli kontroller sonucunda bir kiinin kuyumcu dükkan açp açamayacana ve o dükkann kuyumcu olup olamayacana karar verilebileceini bildirdi.

SAHTE ALTIN UYARISI

çavuçulu, son dönemde sahte altn vakalaryla karlatklarn, baz kötü niyetli kiilerin de sahte altnlarla kuyumcu dükknlarn hedef aldn dile getirdi.

Kuyumcular, sahte altnlara kar dikkatli olmalar konusunda uyaran çavuculu, kuyumcularn çalnt mallar satn almalarn önlemek için birbirlerini uyardklarn ve tespitlerini emniyet güçlerine ilettiklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git