Kuyumcularda nakit sıkıntısı

DÖVİZLE beraber yükselen altın fiyatları, tasarruf sahiplerini harekete geçirdi. Yastık altındaki altınını bozdurmak isteyenler Kuyumcular Çarşısı'nın yolunu tutunca, esnafın elindeki nakit azaldı.

Haberler 18.08.2018 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD ile Türkiye arasndaki kriz nedeniyle dolar kurundaki yükseli, altn fiyatlarn da etkiledi. Altnn nakte çevirmek isteyenler, tarihi Kuyumcular çarsndaki kuyumcularn yolunu tuttu. Elindeki altnn bozdurmak isteyenlerin says artnca, kuyumcular alverilerde nakit sknts yaamaya balad.

DALGALANMA SÜRERSE ALIVER OLMAZ

Fiyatlardaki dalgalanma sona ererse tüketicinin alverie balayacan söyleyen kuyumcu Gökhan Özer, sürecin birkaç hafta devam edebileceini dile getirdi. Özer öyle konutu:

Müteri belli bir fiyatn oturduunu, artk o fiyattan alveri yapmann güvenli olduunu hissedinceye kadar bu durgunluk sürecek. Tüketicinin fiyata almas gerekiyor. Yükselen fiyat oturursa tüketici fiyat kabullenip alveri yapar. Ama dalgalanma sürerse, alveri olmaz. Bugünlerde zorunlu olan alveriler dnda pek i olmuyor. Müteriler, çeyrek altn alacana gram tercih ediyor. çünkü çeyrek altn fiyat 450 liraya dayand. Daha küçüü tercih ediliyor.

ALTIN YERNE PARA TAKIYORLAR

çar esnafndan Aytekin Saymaz ise vatandalarn çarya sadece altn bozdurmak için geldiklerini söyledi. Piyasada para olmad için istikrarl bir alveri ortam da olumadn dile getiren Saymaz, Geçen hafta fiyatlar yükseldi ve insanlar elindeki altn bozdu. Zamannda elindeki altn 100 liraya alan, 200 liraya satt. Para sirkülasyonu olmaynca bizde de nakit kalmad. nsanlar düünde altn yerine para takyorlar. Bu aylar alveriin youn olmas gerekir. Ama satlarmz çok azald dedi.

Ana Sayfaya Git