Kuyumculardan gram altın tahmini: Yıl sonuna kadar 450 lira olabilir

Her güne yeni bir rekorla başlayan altının gramında yükseliş devam ederken, Diyarbakır’da 35 yıldır kuyumculuk yapan Mehmet Yüksel, artışın bu şekilde devam etmesi durumunda yıl sonunda gram altının 450 lira civarında olabileceğini savundu.

Haberler 24.07.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Her güne yeni bir rekorla balayan altnn gramnda yükseli devam ederken, Diyarbakrda 35 yldr kuyumculuk yapan Mehmet Yüksel, artn bu ekilde devam etmesi durumunda yl sonunda gram altnn 450 lira civarnda olabileceini savundu.

Korona virüs salgn sürecinde altnn yükselii devam etti. Her gün yeni bir rekora imza atan altnn gram 413 liray gördü. 35 yldr Diyarbakrda kuyumculuk yapan Mehmet Yüksel, çiftlere ve yatrmcya seslenerek altn yatrmlarnn devam etmesi çarsnda bulundu. Altnn bu haftay 425 lira civarnda kapatacan düündüklerini kaydeden Yüksel, yl sonuna kadar gram altnn 450 liray bulacan öne sürdü.

Yl sonuna kadar 450 liray bulacak

Kuyumcu Mehmet Yüksel, altnn yükseliinin devam edeceini tahmin ettiklerini ifade etti. Türkiyede çiftlerin evlilik zamannda altna daha fazla önem verdiini aktaran Yüksel, çünkü altn olmad m evlenemez, düün yapamaz. Ondan dolay bu büyük bir sknt bizim buralarda. Bu altn ne olur, düer mi acaba, bekleyelim, düünü erteleyelim mi diye skntlarn içerisindeydi. Ben bunun bu hafta içerisinde gram 425i bulacana bakyorum ve yl sonuna 450 civarn rahat bulacan, eer bu ekilde devam ederse. Bizim burada yatrmclara ve çiftlere tavsiyemiz budur, kesinlikle altnnz aln. Altn düer gibi bir beklenti içinde olmayn dedi.

Patenti olmayan ürün almasnlar

Altnn en önemli yatrm arac olduunu vurgulayan Yüksel, sözlerine öyle devam etti:

Bakyoruz vatandalar yava yava dövizden de çkyor. Faizden de çkyorlar, Merkez Bankas da bu konuda politikas iyidir. Vatandalara tavsiyem budur, eer altn olarak alacaklarsa cumhuriyet altn, bilezik, krlmayan, içilii olmayan bilezik ve has altn 24 ayar tercih ediyoruz. Az bir kar ve krlma pay vardr. Yatrm olarak onlar tavsiye ediyoruz. Patenti olmayan ürünü almasnlar. Güvenebilecekleri kuyumcuyu tercih etsinler. Darphaneden çkan ürünler, yani devlettin kontrolünde TSE imzal ürünleri tercih etsinler. Bunda külçe ve cumhuriyet altnlar ayn ekilde. Biz bunun çalmasn yapyoruz. Bizim vatandalardan beklentimiz böyle bir eyle karlatklar zaman mutlaka kuyumcular dernek bakanlna ikayette bulunsunlar.

Ana Sayfaya Git