Kuyumculardan tasarruf için altın alacaklara uyarılar

Kuyumcu Hasan Çavuşculu, her altının tasarruf aracı olmadığını belirterek, "Tasarruf için altın almak isteyenler kuyumculara gittiklerinde mutlaka bu amaçla altın istediklerini belirtsinler" dedi.

Haberler 30.01.2020 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çavuculu, tasarruf için altn alanlarn baz detaylara dikkat etmeleri gerektiini söyledi. Altnn uluslararas piyasalarda veya ekonomide zaman zaman yaanan olumsuzluklar nedeniyle en güvenli tasarruf arac olduunu ifade eden çavuculu, gelecek yllarda da bu ürünün en deerli emtia olma özelliini sürdüreceini kaydetti.

çavuculu, altnlarn farkl amaçlarla tercih edildiine dikkati çekerek, öyle konutu: Her altn tasarruf arac deildir. Tasarruf için altn almak isteyenler kuyumculara gittiklerinde mutlaka bu amaçla altn istediklerini belirtsinler. Tak ve süs amaçl ürünler de çok. Bu ürünleri kullananlardan bazlar da tasarruf için alyor ama farknda olmadan gidip içilikli ürünleri tercih ediyor. Tasarruf için makinelerde yaplan bilezikler var? Onlarda çok cüzi bir imalat fark olur. Ayrca çeyrek-yarm altn var. Tasarruf yapmak için altn alanlara, her ay düzenli bu altnlardan almalarn tavsiye ediyorum. Bunun dnda hem tak olarak kullanalm hem tasarruf edelim diyenler, mutlaka kuyumculara danmal.

ALTININ YÜKSELN SÜRDÜRECENE NANIYORUZ

Tasarruf için alnan altnlarn ihtiyaç olmad sürece bozdurulmasn çok doru bulmadn vurgulayan çavuculu, Gram 250 liray gördüünde baz insanlar gitti altnlarn bozdurdu. imdi altnn gram 300 liray geçti. htiyaç varsa ev, araba alnyorsa, baka ihtiyaçlar gideriliyorsa fiyatna baklmadan o günkü artlarda bozdurulabilir ancak hiçbir ihtiyaç yokken, srf altnn gram 250 lira oldu diye bozduranlar zarar etti. imdi de 300 liray geçti, tekrar düer diye bozdurup bekleyenler bence zarar edecektir. htiyaç olmad sürece bozdurmamalarn tavsiye ediyorum. diye konutu. çavuculu, dünyadaki gelimelere ve Türkiyedeki ekonomik dengelere bakldnda altnda yükseli öngördüklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git