Kuyumcuların fatura keyfi!

Kuyumculuk, sarraflık ve mücevheratçılık gibi işlenmiş kıymetli maden ve kıymetli taş alım satımında fatura düzenleme mecburiyetine ilişkin sınırın 4 bin 200 liraya çıkması esnafı sevindirdi.

Haberler 06.01.2020 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuyumculuk, sarraflk ve mücevheratçlk gibi ilenmi kymetli maden ve kymetli ta alm satmnda fatura düzenleme mecburiyetine ilikin snrn 4 bin 200 liraya çkmas esnaf sevindirdi.

Hazine ve Maliye Bakanl Gelir daresi Bakanlnn Vergi Usul Kanunu Genel Teblii (Sra No: 514), 1 Ocaktan itibaren geçerli olmak üzere dün Resmi Gazetede yaymland.

FATURA DÜZENLEMES

Tebli ile kuyumculuk, sarraflk ve mücevheratçlk gibi ilenmi kymetli maden ve kymetli ta alm satmnda bulunan mükelleflerin gerçekletirmi olduklar ilenmi kymetli maden ve kymetli talarla bunlardan mamul eya satlarnda fatura düzenleme zorunluluklarnda deiiklik yapld.

Buna göre, söz konusu ürünlerin satlarnda, bu yl için 1400 lira olarak belirlenen fatura düzenleme mecburiyetine ilikin haddin 3 kat olarak uygulanmas uygun görüldü. Böylece kuyumculuk, sarraflk ve mücevheratçlk gibi ilenmi kymetli maden ve kymetli ta alm satmnda fatura düzenleme snr 4 bin 200 lira oldu.

Ana Sayfaya Git