Kuyumcuların yüzünü güldürdü

1 Haziran'dan itibaren kademeli normalleşme süreciyle birlikte düğün ve nikah işlemlerinin önünün açılmasının ardından kuyumcularda yoğunluk yaşanmaya başladı.

Haberler 21.06.2021 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Covid-19 salgn gerekçesiyle düün salonlarnn kapatlmas ve sokak düünlerine izin verilmemesi nedeniyle zorlu bir dönem geçiren kuyumcularda düünlerin tekrar balamasyla hareketli günler tekrar balad.

1 Hazirandan itibaren balayan kademeli normalleme süreciyle birlikte aylardr salgn gerekçesiyle ve alnan tedbirler nedeniyle yaplamayan düünlerin belli kstlamalar çerçevesinde tekrar balamas kuyumcularn yüzünü güldürmeye balad.

Covid-19 salgn nedeniyle düün salonlarnn geçici bir süreyle kapatlmas ve sokak düünlerine izin verilmemesinden dolay kuyumcular zor günler geçirdi. Türkiye genelinde olduu gibi Gaziantepte de kuyumcu esnaf, aylardr büyük bir umutla düünlerin tekrar balamasn bekliyordu.

Umudunu düün sezonuna balayan kuyumcu esnafnn yüzü aylardr yaplmayan düünlerin tekrar balamasyla bir nebze de olsa güldü. Düün sezonunun açlmasyla birlikte iptal edilen ve yeni yaplacak olan düünlerle birlikte sektörde bir kprdama yaanmaya baladna dikkat çeken esnaf, aylardr ertelenen ve iptal edilen düünlerin balamasn beklediklerini dile getirdiler.

Altn fiyatlarndaki yükseliin ve salgn nedeniyle nian ile düün merasimlerinin geçici bir süre olarak ertelenmesinin kuyumcu esnafn olumsuz etkilediine dikkat çeken sektör temsilcileri, düünlerin ve satlarn tekrar balamasna sevindiklerini ifade ettiler.

Düün sezonunun açlmas kuyumcularn yüzünü güldürdü

Normalleme dönemi ve düün sezonunun da açlmasyla sektörde bir hareketlenme baladn ifade eden kuyumcu brahim Kurt, kademeli normalleme süreciyle birlikte düün ve nian hazrlklarndan dolay youn bir döneme girdiklerini ve artan altn satlarndan dolay memnun olduklarn belirtti.

Düün sezonunun balamas bize güzel bir fayda salad

Covid-19 salgn durgunluundan her sektörde olduu gibi kuyumcularn da etkilediini belirten Kurt, Yasaklarn tamamen olmasa da ksmen gevetilmesi ve esnetilmesi bizim için güzel oldu. Önceden insanlar altn sadece yatrm amaçl alyordu. u an düün sezonunun balamas bize güzel bir fayda salad. Düün için altn alnmas, taklarn taklmas, yeni çiftlere hediye alma amaçl altn alnmas bizi mutlu ediyor. Hareketliliimiz balad, hareketliliin balamas güzel ve sevindirici. Bundan sonra daha güzel olacana inanyoruz. çünkü bizim bir müteri kitlemiz daha var. Gurbetçiler geçtiimiz yl yasaklardan dolay hiç gelemediler. Bu yl gurbetçilerin gelmesi ile beraber düün sezonunun üzerine eklenmesi ile daha güzel sonuçlar alacamza ve sektörün daha da canlanacandan eminiz. dedi.

1 Haziranda balayan kademeli normalleme süreciyle birlikte halkn da düün ve nian hazrlklarna baladn belirten Erol Avar, geçtiimiz yldan ertelenen düünler olduu için ciddi bir hareketlilik olduunu ifade etti.

Kstlamalarn ksmen de olsa kaldrlmas bize olumlu yansd

Kademeli normallemeyle birlikte düünlerin baladn anmsatan Avar, Kstlamalarn ksmen de olsa kaldrlmas bize olumlu yansd. Düün yasann kalkmas tak satlarmzda ciddi bir gelime olduunu gösteriyor. Tak takmak isteyenler, evlenecek çiftlerimiz gelip ihtiyaçlarn alyorlar. nallah bu ekilde devam eder. 1 Temmuzdan sonra inallah kstlamalarn tamam kaldrlr ve insanlar daha rahat, daha güzel bir ekilde düünlerini yaparlar. Kstlamalarn tamamen kalkmas ve düünlerinde balamas, tekrar hareketlenmesi bize daha güzel yansyacaktr. Yurtd yasann kalkmas da bizi çok olumlu etkiliyor. Gurbetçilerin gelmesi de bize çok güzel bir yansma oluyor. nallah ilerimizde bu hareketlilik bu ekilde devam eder. Altnn yüksek olmas satlar etkilemesi de etkiliyor. Fakat düün yapacaklarn, borcu olanlarn ve taks olanlarn mecbur altn almas gerekiyor. Altn fiyatlarnda da bir düü beklentisi var ama biraz zor gibi gözüküyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git