Kuzey Irak’ta Türkiye övgüsü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yatırımcılarından Türkiye firmalarına övgü

Haberler 24.06.2021 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Yatrmclar Birlii Süleymaniye Bakan Yasin Muhammed Reid, u ana kadar bölgedeki 55 milyar dolarlk projelerin yüzde 67sinde Türkiye firmalarnn imzasnn bulunduunu belirterek en kaliteli ve baarl projelerin Türklere ait olduunu söyledi.

Reid, Türk firmalarnn IKBYdeki baarl tecrübeleri ve i frsatlar hakknda açklamalarda bulundu.

Kovid-19 vaka saylarnda yaanan düüün piyasann yeniden açlmasna vesile olduunu kaydeden Reid, Ekonomimizin geliiminin Türkiyenin ataca admlara bal olduunu söyleyebilirim. Türkiye ile birlikte hareket edip yeniden büyük projelerin gerçekletirilmesi gereklilii önümüze çkyor. dedi.

u anda binlerce Türkiyeli ustann devam eden projelerde ie balam vaziyette olduuna dikkati çeken Reid, Kürdistan Bölgesinin inas ve imar konusunda Türkiye çok önemli bir faktördür. Türkiyenin dnda baka ülkelerin birçok projesi bölgede baar ile tamamlanmamtr. Türkiyenin bu bölgede çok baarl bir tecrübesi var ve bizim de onlara ihtiyacmz var. u anda gözlerimiz pandemi sonras stanbul ve zmirde açlacak olan i fuarlarnn yeniden düzenlenmesinde. eklinde konutu.

Kürdistan Bölgesinde toplam maliyeti 55 milyar dolar olan projelerin yüzde 67sinde Türkiye firmalarnn imzasnn bulunduunu söyleyen Reid, öyle devam etti:

Bu projelerin çou Türkiyeli ustalar, ekipleri ve kaliteli malzemelerle ina edildi. Bölgedeki baarl konut ve bina inaatlarna da baktmzda Türkiye firmalarnn izini görüyoruz. ABD Bakonsolosluu bile kendi yeni binasnn inas için açm olduu ihalede Türkiye yapm inaat malzemelerinin kullanlmas artn kouyor.

Türkiye firmalarnn Kürdistan Bölgesinde 37 milyar 600 milyon dolarlk projelerde imzalar bulunduuna iaret eden Reid, Irakn komular olan Suudi Arabistan ve Kuveyt corafik olarak bizden uzakta. Suriyenin de durumu belli. ran da ar ambargo altnda olduundan dolay aktif bir ticari katlm sergileyemiyor. Bu durumda tüm frsat ve imkanlar Türkiyenin önüne çkyor. Türkiye malzemesinden ve ustalndan tereddüt etmiyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git