Lahana ekimi!

Muş'un Bağlar mahallesinde, Lahana ekimine başlayan mahalle sakinleri, yılın ilk fidelerini dikmeye başladı.

Haberler 26.06.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta geçimini çiftçilikle salayan vatandalar lahana ekimine balad.

Muun Balar Mahallesinde 150 haneden 130u, geçimini lahana ile salyor. Lahana ekimine balayan mahalle sakinleri, yln ilk fidelerini dikmeye balad. Lahana ekicisi Halis Gözcü, yllardr Balar Mahallesinde yaadn ve emekli olduktan sonra lahana ekmeye baladn söyledi.

YILIN LK FDELER DKLD

u anda lahana ekim döneminin baladn ifade eden Gözcü, Mays-haziran aynda lahanay tarlaya diktikten sonra bunun bakmn yapmak gerekiyor. Lahanaya ylda 7-8 defa su ve 3 defa da çapa yaplr. u anda mahallemizde 700-800 dekar arasnda lahana ekilmektedir. Lahanalarmz kaliteli olduu için farkl illerden talep ve istekler var. Burada yetitirdiimiz lahanalar farkl illere gönderiyoruz. Bir dekar alandan 6-7 ton lahana elde ediyoruz. Mahallemiz 150 hanedir. 130 hanemiz geçimini lahanadan salyor. Geçimimizi lahana ile salyoruz, baka bir gelirimiz yok dedi.

130 ALENN GEçM

Lahana ekicisi Abdulsamet Akta ise, mahallelerinde 150 haneden fazla evin olduunu ve 130 ailenin lahana iiyle uratn belirterek, u anda ekimlerimiz balad. Lahanaya 3 çapa, 8 defa da sulama yapyoruz. Kasm-aralk aynda da hasada balyoruz. Genellikle lahanalarmz Batman, Diyarbakr ve civar köy ile ilçelere gönderiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git