Lahana hasadı başladı

Muş’ta 3 bin dekar alanda ekimi gerçekleştirilen ve 10 bin ton mahsul elde edilmesi beklenen lahananın hasadına başlandı.

Haberler 25.10.2019 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu merkeze bal çiri Mahallesinde geçimlerini çiftçilikle salayan vatandalar, lahana hasadna balad. l genelinde 3 bin dekar alanda ekimi yaplan lahanada 10 bin ton ürün elde edilmesi hedeflenirken, kentin ekonomisine yaklak 7 milyon TL girdi bekleniyor. Hasad yaplan lahanalar kamyon ve pikaplarla Mu, Erzurum, Ar, Bitlis ve Vana gönderiliyor.

20 dönüm alanda lahana ekimi yaptn ifade eden Celal Baran, 20 dönüm alanda lahana ektim ve 80 ton mahsul elde etmeyi hedefliyorum. Bu ürünleri Mu, Erzurum, Ar, Bitlis, Van illerine gönderiyoruz. Bu sene bu mahsulleri maliyetin altnda satyoruz. u anda ilk hasad yapyoruz ve ilk kesime ramen lahana para etmiyor. Köyün geçim kayna da lahanadr dedi.

LAHANA HASADI BALADI

Tarlada kamyonetlere lahana yükleyen içilerden Yaar çanga ise Lahana yükleme iinde çalyorum. Sonbahar geldii için Muta da i bulmakta sknt yaadmzdan lahana yükleyerek geçimimizi salyoruz. Sonbahar aylarnda i olmad için biz de mecburiyetten tarlalarda çalyoruz. Günde 3-4 araca lahana yüklüyoruz. Buras bizim ekmek kapmz, buradan geçimimizi salayarak ailemize bakyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git