Lisanslı depoculuğa destek

Lisanslı depolarda ürünlerini muhafaza edenlere verilecek destekler belli oldu

Haberler 23.06.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lisansl depolarda ürünlerini muhafaza eden üretici ve üretici örgütlerine verilecek kira, nakliye ve analiz ücretleri belirlendi.

Tarmsal Ürünlerin 5300 sayl Tarm Ürünleri Lisansl Depoculuk Kanunu çerçevesinde Faaliyet Gösteren Lisansl Depolarda Muhafaza Edilmesi Halinde Destekleme Ödemesi Yaplmasna likin Cumhurbakan Karar Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Karar, üreticilerin salkl ve sigortal depo imkanna kavumasn, ürünlerin fiyatlarnn düük olduu hasat dönemlerinde ellerinden çkarmak zorunda kalmamalarn, piyasada arz ve talep dengesi ile fiyat istikrarnn salanmasn, tarmsal ürün ticareti ile tarma dayal sanayi sektöründeki iletmelerin ihtiyaç duyduklar miktar, tür ve kalitedeki ürüne istenen zamanda kolaylkla ve güvenilir bir ekilde ulaabilmesini amaçlayan Lisansl Depoculuk Sistemine ürün teslim eden üretici ve üretici örgütlerinin 3 yl süreyle desteklenmesini kapsyor.

YSANSLI DEPOCULUA DESTEK

Buna göre, lisansl depoculuk destekleme ödemeleri, Tarmsal Üretim Kayt Sistemi ve çiftçi Kayt Sistemine kaytl üreticiler ve üretici örgütlerine, buday, arpa, yulaf, çavdar, msr, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, soya fasulyesi, ayçiçei, pamuk, fndk, Antep fst, kuru kays, kuru üzüm, zeytin ve zeytinya ürünleri için yaplacak.

Söz konusu ürünler için kira destei ödemesi aylk ton bana 6 ila 30 lira, nakliye destei ton bana 25 ila 100 lira ve analiz destei 6 ila 50 lira arasnda olacak.

Kararla belirlenen ödemelerden haksz yere faydaland tespit edilenler ve idari hata sonucu sehven yaplan fazla ödemeyi iade etmeyenler, 5 yl hiçbir destekleme programndan yararlanamayacak.

Ana Sayfaya Git