Lojistik imzası atıldı

Vali Münir Karaloğlu "Bu projeyi sağlıklı şekilde hayata geçirdiğimizde hem ülkemiz hem bölgemiz hem de şehrimiz çok ciddi bir rekabet avantajı sağlayacak"

Haberler 29.10.2021 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince hazrlanan proje kapsamnda kurulacak, kent ve bölge sanayisini, 400 milyonu aan nüfusa sahip Orta Dou ve Orta Asya pazarna açacak lojistik merkez için imza töreni yapld.

Ali Emiri Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuan Vali Münir Karalolu, proje çalmalarnn 2012de baladn söyledi.

Göreve balad günden itibaren çalmalar hzlandrmak için youn çaba sarf ettiklerini belirten Karalolu, bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere emei geçen herkese teekkür etti.

Karalolu, Karacada Kalknma Ajans tarafndan yürütülen bölgenin fizibilitesi ile ilgili çalmalarn ardndan ihale aamasnn da tamamlandn aktararak, 1 milyar 150 milyon lira bedelle yaplan ihalenin effaf bir süreçle yönetildiini kaydetti.

Salgn sürecinde lojistiin öneminin daha çok ortaya çktna iaret eden Karalolu, tedarik zincirinin en kritik aamasn lojistiin oluturduunu anlatt.

TÜRKYENN EN BÜYÜK LOJSTK MERKEZLERNDEN BR

Karalolu, lojistiin üretim maliyetlerini de etkilediine dikkati çekerek, u anda dünya mal sknts çekiyor. Her eyde ciddi bir pahallk var. Bunun temelinde yetersiz lojistik var. ngilterede petrol istasyonlarnn önünde kuyruk var. ngiliz hükümeti diyor ki; ben tanker bulup nakledemiyorum. Yani aslnda lojistikten bahsediyor. ifadelerini kulland.

Lojistik alt yaps güçlü ülkelerin rekabet bakmndan dier ülkelere kar avantaj salayacan dile getiren Karalolu, öyle konutu:

nallah Diyarbakrda Türkiyenin en büyük lojistik merkezlerinden birisini yaptmz bu projeyi salkl ekilde hayata geçirdiimizde hem ülkemiz hem bölgemiz hem de ehrimiz çok ciddi bir rekabet avantaj salayacak. Diyarbakr çok önemli ticaret yollar üzerinde. Hem Orta Douya hem Orta Asya corafyasna yakn. Oralarla ticareti güçlü bir ehir. Kara yolu, demir yolu ve hava yolu güçlü bir destinasyon olan lojistik merkezimizin içerisinden tren yolu geçiyor. nallah tren yolunda indirim yapacak depolar olacak. Bu bile Diyarbakr lojistik köyün farkn ortaya koymu olacak.

DYARBAKIRDA LER Y GDYOR

Lojistik merkezin tamamlanmasyla ülke ve ehir ekonomisine çok ciddi katklar olacann altn çizen Karalolu, Tekstilkent çok hzla devam ediyor ki birbirini çok destekleyecek. Hemen dier yan banda OSB çok hzla ilerliyor. Hemen yaknnda Karacada OSB büyüyor. Diyarbakrda iler iyi gidiyor. nallah yakalam olduumuz bu pozitif gündemi devam ettirdiimiz sürece Diyarbakrn önü açk. Bu yaptmz çalmalar da bu pozitif gündemi güçlendirecek. diye konutu.

Vali Karalolu, daha sonra ihaleyi kazanan firma ile sözleme imzalad. Diyarbakrn vizyon projelerinden, 217 hektar alanda ina edilecek lojistik merkezinde, 5 eritli demir yolu terminali, 16s demir yolu yanamal 23 depo, 161 bin 500 metrekarelik lisansl depo silo alan, 700 araçlk tr park ve akaryakt istasyonu bulunacak.

Ana Sayfaya Git