Lojmanlar satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata uyan lojmanların satışı için harekete geçti. Bakanlık Resmi Gazete’de satışa ilişkin bilgileri paylaştı.

Haberler 30.09.2019 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl Milli Emlak Genel Tebliinde deiiklik yapt. Kurumlarn mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sra ve hizmet tahsisli kamu konutlarndan kat mülkiyeti veya kat irtifak kurulanlar sata çkacak.

Kat mülkiyeti veya kat irtifak kurulmas mümkün bulunan kamu konutlar kat mülkiyeti veya kat irtifak kurulduktan sonra sata konu edilebilecek.

Üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifak kurulmam kamu konutu bulunan tanmazlar ise üzerindeki yaplarla birlikte bir bütün olarak satlabilecek.

HALE LE SATILACAK

Kat mülkiyeti ya da kat irtifak salandktan sonra lojmanlar ihale ile sata sunulacak. Öncelikli alm hakk içinde oturan memura verilecek. Bununla birlikte yaplan ihalelerde istekli çkmad, isteklilerin belgeleri veya teklifleri uygun görülmedii takdirde kamu konutu ivedilikle tekrar ihaleye çkarlacak.

hale bedelinin pein olarak ödenmesi durumunda ihale bedeline yüzde on indirim uygulanacak. Taksitle ödenmesi halinde ise indirim uygulanmaksz

a) En az yüzde yirmisi pein, kalan be ylda ve altm taksitle,

b) En az yüzde yirmi bei pein, kalan yedi ylda ve seksen dört taksitle,

c) En az yüzde otuzu pein, kalan on ylda ve yüz yirmi taksitle ödenebilecek.

ÖDEME TERCHEN YAPILACAK

Öncelikli alm hakk sahibi olanlar ödeme seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilecek. Bu durumda borç bakiyesi ve aylk taksitler, her yln Ocak ve Temmuz aylarnda olmak üzere ylda iki kez Türkiye statistik Kurumunun her ay için belirledii tüketici fiyatlar endeksi (TÜFE) aylk deiim orannda artrlarak hesaplanacak. Bu ekilde yaplacak hesaplamalarda aylk deiim oranlar toplamnn yllk yüzde on ikiyi geçmesi halinde geçen ksm hesaba katlmayacak.

Ana Sayfaya Git