LPG'li araç sahiplerine müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, LPG'li araçlara otopark izninin yönetmelikte yapılacak düzenlemeyle çözülebileceğini belirterek, "Bir yönetmelik değişiklikle halledilebiliyor. Ortak çalışma yapıyoruz. Vatandaşımızın bu mağduriyetini engelleyecek düzenlemeyi yapacağız. Nisan bitmeden bu düzenlemeyi hayata geçiririz diye düşünüyoruz. Vatandaşımıza böyle bir müjde verelim." dedi.

Haberler 20.03.2019 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Kurum, konuk olduu Anadolu Ajans (AA) Editör Masasnda sorular yantlad, gündeme ilikin açklamalarda bulundu.

Kentsel dönüüm vaatlerinin yerine getirilmedii eletirileriyle zaman zaman karlatn belirten Kurum, Vatandamz, seçim zaman siyasetçiler, hep böyle vaatler yapyor. Biz de vatandaa, seçim zaman gelenlerden olmadmz, söz verdiimizi yaptmz söylüyoruz. dedi.

Benzer eletirilerle geçen yl Mamak ziyaretinde de karlatn aktaran Kurum, Mehmet amcamza, 6 ay içinde temeli atacamz söyledik. Bugün Mamakta zemin art dördü, bei geçmeyen yatay mimari esasl ve mahalle kültürünü yanstacak yaklak 550 konutun temelini atacaz. çok ksa zamanda da o inaatlar bitirip vatandamza teslim edeceiz. Hem ilçe hem de büyükehir belediyemizdeki ihtiyaç neyse i birlii içerisinde kentsel dönüüm sürecinde tamamlamak istiyoruz. Vatandamza verdiimiz sözü tutmann mutluluu içerisinde bugün temel atacaz. diye konutu.

- 50 bin konuta 250 bin bavuru geldi

Türkiye genelinde 2023e kadar 250 bin sosyal konut yapacaklarnn sözünü verdiklerini vurgulayan Kurum, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlar dorultusunda da bu çalmay balattklarn bildirdi. çalmann ilk etabnn, 50 bin sosyal konut olduunu ifade eden Kurum, 67 ilde 50 bin sosyal konuta ilikin sürecin tamamlandn kaydetti.

Bakan Kurum, sosyal konut projeleriyle sadece inaat sektörüne deil sektörü ilgilendiren tüm alanlara da destek olunacan belirterek, slogann yatay ehirleme ile yükselen Türkiye olduunu hatrlatt.

- LPGli araçlara otopark izni

çevre ve ehircilik Bakan Kurum, LPGli araçlarn alveri merkezlerine, kapal garajlara girmesi konusunda çok ciddi bir talep olduunu belirterek, bu talebe ilikin hem Sanayi Bakanl hem de çileri Bakanl ile bu süreci deerlendirdiklerini bildirdi.

Bu konuda, Türk Standardlar Enstitüsünün (TSE) yaymlad kurallarn bulunduunu kaydeden Bakan Kurum, unlar söyledi:

çileri Bakanlmzn bu ie ilikin yangn yönetmeliini ilgilendiren ksmyla düzenlemeler yapmas gerekiyor. Biz üç bakanlk olarak bunu çalyoruz. Burada da yangn yönetmeliindeki maddemizi deitirmemiz gerekiyor. Buna ilikin hem TSEnin hem Sanayi Bakanlmzn yangn yönetmelii gerei o tedbirlerin alnmas kaydyla LPGli araçlarn AVMlere girmesi konusunda bu çalmay yapyoruz. Bu çalmay üç bakanlk ortak yürütüyoruz. Alnmasna müteakip AVMlere, otellere, konutlara, iletmelere bu izni vermeyi düünüyoruz.

Bakan Kurum, LPGli araçlara otopark izninin yönetmelikte yaplacak düzenlemeyle çözülebileceine iaret ederek, u bilgileri verdi:

Bir yönetmelik deiiklikle halledilebiliyor. Ortak çalma yapyoruz. Vatandamzn bu maduriyetini engelleyecek düzenlemeyi yapacaz. Bu tedbirlerin alnmas kaydyla. Bunu yaparken, vatandamzn cann korumak zorundayz. Bu tedbirlerle o maduriyet inallah engellenir. Bu düzenlemeye de uyan her iletme, LPGli araçlar kapal otoparklara alabilecekler. Nisan aynda inallah bu düzenlemeleri yaparz. Bundan sonraki süreçte, o iletmeler de kendisine ilikin düzenlemeleri yapacaktr. Yangn yönetmelii gerei, belli düzenlemeleri yapmas gerekiyor.

LPGli araçlardan dolay hem yerden hem havadan bir hava sirkülasyonu olmas gerekiyor. Skan gazlar aada birikiyor. Aadaki o havalandrma sirkülasyonunu salayacak düzenlemeleri yaptklar zaman AVMlere ve otellere LPGli araçlar girebilecek. Nisan bitmeden bu düzenlemeyi hayata geçiririz diye düünüyoruz. Vatandamza böyle bir müjde verelim.

Ana Sayfaya Git