Macar fiği tarla günü

Bismil ilçesinin Korukçu köyünde, "Macar Fiği Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Haberler 09.11.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etkinlie, Bismil Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, lçe Jandarma Komutan Binba smail Sert, Tarm ve Orman lçe Müdürü Remzi çekiç, Bismil Pamukçular Birlii Bakan Hasan Vural ve yönetim kurulu üyeleri Edip Yamaner, Mahmut Vural, rfan Karaaslan, Korukçu köyü muhtar Ylmaz Yank, yüksek ziraat mühendisi Murat Kzgn, kurum müdürleri ile çiftçiler katld.

Kaymakam Yüksel, fi ekimiyle nadasa braklan alanlarn azaldn, ayn zamanda çiftçilere her sene ayn ürünü ekebilecek frsat verdiini söyledi.

Bismilin tarm konusunda örnek bir ilçe olduunu vurgulayan Yüksel, nallah bugün de baka bir örneklik yaparak fi ürünün tantm yapacaz. Belediye ve Kaymakamlk vatandamzn menfaatine olan her ite bütün gücüyle gayret göstermeye hazr. Ne kadar çok üretirsek o kadar refahmz artacak. dedi.

Etkinlie ev sahiplii yapan Bismil Pamukçular Birlii Bakan Hasan Vural, fi ürünü ara ürün olarak eken çiftçilerin pamuk desteini tam olarak alabileceini söyledi.

TARLA GÜNÜ

Pamuk ekiminin önemine deinen Vural, unlar kaydetti:

Bölgemiz için pamuk ekimi çok önemli. Bölgenin tek geçim kayna tarm. Tarmda da pamuk üretimi önemli. Pamuk emek isteyen, youn bir i. Bundan dolay pamuk ekimine devam etmek mecburiyetindeyiz. Buna bir çözüm olarak da hükümetimiz fi denilen bir bitkiyi ara ürün olarak ekmemizi önerdi. Bu üretimde baar saland takdirde bölgemiz ara ürün olarak fi ekebilecektir. Fi kymetli bir hayvan yemidir yani yem bitkisidir. Fi ara ürün olarak eken çiftçiler her sene pamuk ekimi de yapabilecek. çiftçilerimize bu ürünü göstereceiz.

Edip Yamaner de geçen sene deneme olarak 100 dekar alanda fi ekimi yaptn ve iyi sonuçlar aldn aktard.

Bismilda çKS ile ilk kez fi ekimi gerçekletireceklerini dile getiren Yamaner, bu uygulama ile her sene pamuk veya msr ekimi yapabileceklerini belirtti.

Yamaner, Fi kazk köklü bir bitki. Fi normal havadaki azotu alp topraa aktaryor. Mart aynda yeil fi ürünü topraa katp topra daha verimli hale getireceiz. Bu da ekeceimiz pamukta verim art demektir. Yani az maliyetle daha çok verim elde edeceiz. diye konutu.

Etkinlikte daha sonra fi ekili tarlalar gezildi.

Ana Sayfaya Git