Maden ihracatında yıl sonu hedefi 6 milyar dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı Rüstem Çetinkaya, bu yılı 6 milyar dolara yakın ihracatla kapatmak istediklerini bildirdi.

Haberler 06.12.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çetinkaya, yapt yazl açklamada, bu yln ocak-kasm döneminde 5 milyar 398 milyon 731 bin dolar ihracata imza atan maden sektörünün, markalamaya ve yapsal reformlara odaklandn belirtti.

Yl 6 milyar dolara yakn ihracatla kapatmak istediklerini aktaran çetinkaya, unlar kaydetti:

Uluslararas ticarette dijital pazarlama ön plana çkt. Bu anlamda, ihracatç sektörlere verilen pazarlama desteinin güncellenmesi gerekiyor. Dünyada basl evrak ii gittikçe azalyor. Artk dijital pazarlama ii yaplyor. Bugün bir sporcunun ne kadar deerli olduu Instagram takipçisi ile ölçümleniyor. Demek ki her ey dijital dünyada. Fakat ülke olarak dijital tantm emtialarnda güncel olmadmz düünüyorum. Desteklerin buralarda daha da güncellenmesi gerekiyor. Konvansiyonel iler tabii ki devam edecektir ancak artk arln ve bütçesini deitirmesi gerekiyor. çeriinizin hedef kitlelere ulamas için de önemli bütçelerin ayrlmas gerekiyor.

MARKALAMA YÖNÜNDE FAYDA SALAYACAK OLAN NSANLARIN ÖNÜ AçILMALI

Rüstem çetinkaya, markalamada kolektif hareketin önemini vurgulayarak, Markalama, ülke markalama kültürü, bir toplum bilinci olarak yerlemeli. Bu bilinçle hareket etmediimiz sürece yapacamz spot tantm faaliyetleri yetersiz kalr. Elbette ki yüksek teknoloji ürünler üretmek hedefimiz olmal ancak markalama açsndan bana göre bize üretim stili ve teknoloji olarak en yakn ülke talya. nanlmaz markalayorlar. Dünyann neresine giderseniz gidin talyanlarn tasarm konusunda çok ciddi çalmalar var. talyan mutfa, talyan tekstili, talyan çikolatas her sektörde bu örnekleri görebilirsiniz. Almanlar katma deerli teknolojik ürün çkarrken, talyanlar katma deerli marka çkarr. Türkiye bunu yapabilir ancak bunun için kolektif olarak çalmamz gerekiyor. Bu bir toplum bilincidir ve kültürel bir harekettir. Markalama yönünde fayda salayacak olan insanlarn önü açlmal. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git