Maden sahaları ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), hukuki durumları sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahasını ikinci defa ihale edilmek üzere aramalara açacak.

Haberler 18.03.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel Müdürlüün konuya ilikin ilan, Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, daha önce ihale edilmesine karn müracaat olmamas nedeniyle ihaleleri gerçekletirilemeyen 284 adet maden sahas ikinci defa ihale edilmek üzere aramalara açlacak.

halesi yaplacak sahalarn il, eriim numaras, ruhsat grubu, ihale artnamesi, paftas, koordinatl dökümleri, alanlar ve ihale tarihleri Genel Müdürlüün sitesinde yaymlanarak en az 15 gün süreyle eriime açk tutulacak.

MADEN SAHALARI

hale ile ilgili usul ve esaslar genel müdürlüün sitesinde ihale artnamesinde belirtilecek.

Kapal teklif ve açk artrma usulüyle yaplacak ihalelerdeki teminat miktar, teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

Öte yandan, MAPEG tarafndan, ruhsat sahalar arasnda küçük alan olarak 2 adet 2. Grup, küçük alan maden sahas, 20 Nisanda mücavirindeki ruhsat sahipleri arasnda ihale edilecek.

Küçük alan olarak belirlenen sahalarn ili, eriim numaras, maden grubu, koordinat dökümleri, alan, taban ihale bedeli, ihale tarihi ve saati ile ihaleye katlabilecek ihalelik alan mücavirindeki ruhsat sahiplerinin isimlerini içeren listeler, Genel Müdürlük sitesinden yaymlanarak en az on 15 gün önceden ilan edilecek.

hale teminat teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

Ana Sayfaya Git