Maden sahaları ihale edilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce (MAPEG), 2 adet 1. grup, 3 adet 2. grup ve 6 adet 4. grup maden sahası ihale edilecek.

Haberler 04.09.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Konuya ilikin karar, Resmi Gazetede yaymland.

Buna göre, Gaziantep ve Nidede 1B grubu maden sahas, Burdur, Hatay ve Nidede 2. grup çimento ve kireç maden sahas ara veya uç ürün üretimine yönelik tesis kurulmas artyla ihaleye çkarld.

Ayrca Gaziantep, Ordu, Trabzon, Krehir, Mula, Konya, Nide ve Kayseride 6 adet 4. grup bentonit, feldispat ve seramik maden sahas ara veya uç ürün üretimine yönelik tesis kurulmas artyla ihale edilecek.

hale edilecek sahalara ilikin bilgiler, 3 Eylülden itibaren MAPEGin internet adresinde ilan edilecek.

MADEN SAHALARI

Kapal teklif ve açk artrma usulü ile yaplacak olan ihaleye katlabilmek için gereken teminat tutar, sahann artnamesinde belirtilen taban ihale bedelinden ve kapal olarak verilen teklifin yüzde 20sinden az olamayacak. Bavurular, ihalenin yaplaca tarihte saat 09.00-09.30da Maden ve Petrol leri Genel Müdürlüüne dorudan yaplacak.

Öte yandan MAPEG tarafndan hukuki durumu sona eren 578 maden sahas ikinci kez ihale edilerek aramalara açlacak.

halesi yaplacak sahalarn il, eriim numaras, ruhsat grubu, ihale artnamesi, paftas, koordinatl dökümleri, alanlar ve ihale tarihleri Genel Müdürlüün sitesinde yaymlanarak en az 15 gün süreyle eriime açk tutulacak.

Kapal teklif ve açk artrma usulüyle yaplacak ihalelerdeki teminat miktar, teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

Ana Sayfaya Git