Madendeki rezerv!

CHP'li Erol: "Maden ilçesindeki rezerv, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayabilecek kadar büyük"

Haberler 15.02.2022 - 01:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Elaz Milletvekili Gürsel Erol, Elazn Maden ilçesinde bulunan maden rezervinin ülke ekonomisine ciddi katk salayabilecek kadar büyük olduunu söyledi.

Erol, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüünün (MTA), Elazn Maden ilçesinde gerçekletirdii bir sondaj çalmasnda zengin maden kaynaklar tespit ettiini kaydetti.

Maden kaynaklarnn bulunduu alann yüzde 30lk ksmnda sondaj çalmalarnn tamamlandn belirten Erol, Bu yüzde 30luk alanda Türkiyenin en zengin maden kaynaklar altn, bakr, kobalt, kurun, çinko ve demir tespit edildi. Bu bahsettiim madenlerin deeri yaklak 15 milyar dolar. diye konutu.

EKONOMYE KATKI SALAR

Konuya ilikin 9 ubatta Resmi Gazetede bir ilan yaymlandn, ilana göre ihalenin 1 Martta yaplacan aktaran Erol, ilanda yer alan Elaz ile Adyamandaki iki maden sahasnn birletirilerek tek ihale konusu yaplmasn eletirdi.

Maden ilçesinde bulunan rezervin ülke ekonomisine ciddi katk salayabilecek kadar büyük olduunu ifade eden Erol, Bu tür kaynaklarn doru deerlendirmesiyle ekonomiye ve bölge insann istihdam edilmesine katk sunulabilir. Yer alt kaynaklarnn iletilmesine kar deiliz, bunlar sonuçta milli servet ve milli servet de milli bütçeye kazandrlmal. dedi.

landa, ihaleye herkesin katlabilmesini engelleyen teknik bir artname olduunu savunan Erol, maden alanlarnn kamu-özel sektör ortaklnda ülke ekonomisine kazandrlmas gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git