Mahkemeden Munzur Vadisi'nde HES projelerine ikinci iptal

Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi'nce Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yapılması planlanan ve daha önce iptal kararı verilen Konaktepe 1 ve Konaktepe 2 barajları ile hidroelektrik santrali (HES) projeleri, yeniden dava konusu yapıldı. Mahkeme, projeleri bir kez daha iptal etti.

Haberler 19.02.2020 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide Munzur Vadisi Milli Park üzerinde yaplmas planlanan Konaktepe 1 ve Konaktepe 2 barajlar ile HES projelerinin, 2018 ylnda Ankara 3üncü dare Mahkemesince yapmnn iptaline karar verildi. Barajlar ve HES alannda keif yaplmas için Ankara 10uncu dare Mahkemesine bavuru yapld. Bavuruyu inceleyen 10uncu dare Mahkemesi heyeti, daha önce projenin iptal edildiini dikkate alarak, keif yaplma bavurusunu reddetti.

KNC KEZ PTAL

Tuncelide Ankara 10uncu dare Mahkemesinin kararn deerlendirmek üzere Munzur Özgür Aksn Meclisince basn toplants düzenlendi. Meclis Sözcüsü Mustafa Sargül, mahkemenin kararyla artk Munzur Vadisi Milli Parknda hiçbir baraj ve HES projesinin hayata geçmesinin mümkün olmayacan söyledi.

Ankara 10uncu dare Mahkemesinin baraj ve HES projeleri için yeniden keif yaplamayaca ve dava konusu edilemeyecei karar aldn belirten Sargül, Munzur Vadisinde yaplmas düünülen bütün baraj ve HES projelerinin daha önce iptal edildiini bu nedenle iptal edilen bir proje için keif karar verilemeyeceine hükmetti. Artk bu aamada Munzur Vadisi Milli Parknda bütün baraj ve HES projeleri de bu karar ile birlikte iptal edilmi oldu dedi.

Ana Sayfaya Git